10.9 C
Budapest
March 28, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldbűnügyféltékenységkéselésMAGYARORSZÁG

Féltékenységből szúrta le a feleségét, négy és fél év börtönt kapott

4 év 6 hónap börtönre és 4 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte a Pécsi Törvényszék hétfőn É. J.-t, aki féltékenységében leszúrta a feleségét.

A törvényszék közleménye szerint a vádlott és a sértett házastársak, korábban mindketten kamionsofőrként dolgoztak külföldön. Később a vádlott megromlott egészségi állapota miatt már nem tudott dolgozni, folyamatosan otthon tartózkodott, felesége ezalatt tovább dolgozott külföldön, de időnként hazalátogatott.

A vádlott rendszeresen nagy mennyiségű alkoholos italt fogyasztott, féltékeny volt a feleségére, és ittas állapotban azt hangoztatta, hogy megöli a feleségét, felgyújtja a házukat, majd magával is végez. Többször közölte a sértettel, hogy válni akar és a sértett – a vádlott nagymértékű italozása miatt – szintén válni szeretett volna.

2020. november 13-án a sértett repülővel érkezett haza külföldről, ekkor a vádlott Budapesten fogadta, majd együtt utaztak haza Mohácsra. Másnap délelőtt a sértett, a korábbi kapcsolatából származó fiával személygépkocsival ment el autót vásárolni, azonban a személygépkocsi elromlott, szerelőt kellett hívniuk, ezt a sértett a vádlottal telefonon közölte.

A sértett ezt követően rokonához, családi rendezvényre ment, onnan a kora esti órákban tért haza.

A vádlott a felesége telefonhívását követően ideges lett amiatt, hogy a személygépkocsijuk lerobbant. Ekkor, 15 óra után vásárolt fél liter vodkát, amit megivott, majd vett még fél litert és abból is ivott. 20 óra körül érkezett haza a sértett, akit az erősen ittas vádlott felelősségre vont az elromlott gépkocsi miatt, illetve megfenyegette, hogy megöli, felgyújtja a házat és öngyilkosságot követ el. Továbbá közölte vele, hogy válni akar, de amit ajándékba adott a feleségének, azt megtartja magának.

A sértett ekkor átment a közelben lakó fiához és annak élettársához, ahol arany ékszereit levette, közölte, hogy a férje megint részeg és fenyegetőzik, emiatt hagyja ott az ékszereit, majd hazament.

2020. november 14-én 20 óra 30 perc körüli időpontban a sértett töltőre tette a szobájában a mobiltelefonját, amikor a vádlott egy 12 cm pengehosszúságú késsel belépett a szobába, ahol a sértett – mivel a vádlott ittassága miatt nem szokott emlékezni arra, hogy korábban miket mondott – hangfelvételre kapcsolta a mobiltelefonját, így rögzítette a cselekmény során elhangzottakat.

A vádlott a féltékenysége miatt megöléssel fenyegette a sértettet azzal, hogy magával is végezni fog. A vádlott a sértett felé lépett és a sértett felső testét a nála lévő késsel négyszer megszúrta. A két hasi és két mellkasi szúrás elszenvedése során a sértett védekezett. A negyedik sérülését követően megragadta a vádlott kést tartó kezét, aki erre a bal csuklója felett a karján megharapta, ekkor a kés eltört.

A sértett a történteket követően kimenekült a szobából, átment a fiáékhoz és kérte, hogy értesítsék a rendőrséget. A vádlott ezalatt keresett egy kötelet, hogy öngyilkosságot kövessen el, de ezt megakadályozták. A sértett nő a történtek során könnyebb sérüléseket szenvedett. Mind a négy szúrt sérülése – mélyebb szúrás esetén – közvetlen életveszélyt vagy halál bekövetkezését is előidézhette volna.

Az ügyész súlyosítás, míg a vádlott és védője elsődlegesen eltérő minősítés, másodlagosan a büntetés enyhítése végett jelentettek be fellebbezést a határozattal szemben, így az ítélet nem jogerős.

The post Féltékenységből szúrta le a feleségét, négy és fél év börtönt kapott first appeared on 24.hu.

Related posts

Hagymát, vaszabit, citromot eszik egy fertőzött videós, hogy megmutassa, tényleg nem érez ízeket

MO.CO.HU

Ónos eső, havazás, és akár 17 fok is lehet szombaton

MO.CO.HU

Reagált az abúzus vádjára a Spirit Színház

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This