11.3 C
Budapest
April 26, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
kormányhivatalMAGYARORSZÁGmesterséges intelligenciaTechügyintézés

Mesterséges intelligenciát vetnek be a kormányhivatalokban

Gyorsabb, önkiszolgáló és automatizált ügyintézést ígér a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. egy több mint kétmilliárd forintos európai uniós támogatásból megvalósuló fejlesztés révén – írja az MTI. Megvalósítási szakaszba lépett ugyanis a „Mesterséges intelligenciával támogatott ügyintézési pont (KIOSK) kiterjesztése a kormányhivatalokra, illetve más külső ügyintézési helyszínekre” elnevezésű, az Európai Unió által finanszírozott projekt.

Ennek célja 400 érintőképernyős önkiszolgáló ügyintézési pont (KIOSK) létrehozása. A projektkonzorcium a mesterséges intelligencia (MI) technológiával is továbbfejleszti a KIOSK eszközök elektronikus támogató környezetét és a kapcsolódó támogató funkcióit, így automatizálva bizonyos ügytípusokat. Hajzer Károly, a Belügyminisztérium informatikai helyettes államtitkára szerint ezzel az eszközzel sorban állás és ügyintézői beavatkozás nélkül már az első ütemben 12 ügytípus lesz intézhető, akár 24 órában, országszerte több száz helyszínen.

Uzsák Katalin, a Miniszterelnökség területi közigazgatás működtetéséért felelős helyettes államtitkára elmondta, hogy terveik szerint 2022 végére a KIOSK rendszer az ország 301 kormányablakában és 6 okmányirodájában válik elérhetővé. 

A projektet várhatóan 2022 decemberében fejezik be.

A fejlesztés forrása 2,31 milliárd forint, amelyet az Európai Szociális Alap, valamint Magyarország költségvetése finanszíroz a Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztés Operatív Program, valamint a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program keretében – olvasható a NISZ közleményében.

Dömös Zsuzsanna további cikkei
  • Újabb veszélyes androidos alkalmazásokat találtak
  • Ellenőrizte a fogyasztóvédelem a robotporszívókat
  • Itt egy újabb „anti-Google” kereső, de a piaci esélyei visszafogottak

The post Mesterséges intelligenciát vetnek be a kormányhivatalokban first appeared on 24.hu.

Related posts

Gálfi Dalma nagy csatában kapott ki karrierje első WTA-elődöntőjében

MOCOHU

Belpolitikai válság Romániában, lökdösődés, dobálózás a parlamentben

MOCOHU

Pénztárca Ausztráliában és új abroncsok: ezek is lehetnek a használt járműgumiból

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This