14.8 C
Budapest
April 27, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belfölddonáth annaelnökválasztásMAGYARORSZÁGmomentumtisztújítás

Donáth Anna lett a Momentum új elnöke

Donáth Anna lett a Momentum elnöke – írja a párt vasárnap kiadott közleményében. A párt vezetéséért Donáth mellett Orosz Anna újbudai alpolgármester, a párt elnökségi tagja, illetve Hollai Gábor, a XVI. kerület önkormányzati képviselője is indult.A párt európai parlamenti képviselője már meg is köszönte a támogatást a tagoknak kiküldött levélben.

A Momentum elnöki posztja azután vált üressé, hogy Fekete-Győr András, a pártot a kezdetektől, 2017-től fogva vezető elnök elveszítette a bizalmi szavazást, amit azért kért maga ellen, mert miniszterelnök-jelöltként nem hozta az elvárt eredményt az ellenzéki előválasztáson. Később kiderült: Fekete-Győr a Momentum listájának élére, illetve a Momentum tervezett parlamenti frakciója élére kerülhet.

Donáth Anna a párt alapító tagjai közé tartozik, szociálpolitikusként részt vett a Momentum programjának kidolgozásában is. Országgyűlési képviselőjelöltként 2018-ban Óbudán indult, ahol a párt legjobb egyéni eredményét érte el – 3,94 százalékot. 2019 és 2020 között a párt alelnöke volt, de korábban dolgozott az Európai Bizottságnál és a Menedék Egyesület projektmenedzsereként is, tanulmányait az ELTE TÁTK szociológia szakán végezte, 2019 óta a párt színeiben az Európa Parlament képviselője.

The post Donáth Anna lett a Momentum új elnöke first appeared on 24.hu.

Related posts

A volt tiszti főorvos szerint sérti az egészséghez való jogainkat, hogy a kormány nem rendelt több Pfizer-vakcinát

MOCOHU

Két hétre bezárják a vendéglátóhelyeket Valenciában

MOCOHU

Beoltva is meg lehet fertőződni, de ez természetes

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This