5.8 C
Budapest
April 20, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
bécsdemonstrációkaranténkoronavíruskoronavírus-járványlezárásMAGYARORSZÁGNagyvilágszabadságpárttüntetés

Tízezrek tüntetnek Bécsben a járvány miatti lezárások ellen

Alexander Schallenberg osztrák kancellár a hétfőtől az egész országra kiterjedő lezárásról, illetve a koronavírus elleni oltás február elsejével való kötelezővé tételéről szóló bejelentése óriási vihart kavart Ausztriában, hiszen a szigorítás oltottakra és oltatlanokra is vonatkozik.

Alig huszonnégy órával később, szombaton délben Bécsben ezért tüntetés indult a döntés ellen: a rendőrség szerint harmincöt, a szervező Szabadságpárt szerint viszont 100 ezres tömegben a rendőrség – ami több mint ezerháromszáz főt vezényelt az utcákra – eddig tíz embert vett őrizetbe.

Az ismert szélsőjobboldaliakat, holokauszttagadókat és oltáselleneseket is felvonultató tömegben

feltűnt transzparensek némelyike egyenlőségjelet tett a fasizmus és az oltási kötelezettség közé, sokakon a vészkorszakban a zsidók által hordott csillagok tűntek fel – rajtuk az oltatlan felirattal –, sőt, voltak, akik a kancellárt az auschwitzi koncentrációs tábor orvosához, Josef Mengeléhez hasonlították.

 

A rendőrök egyikétől a fegyvert is elvenni próbáló, különböző pirotechnikai eszközöket is bevető demonstrálók a szervezők többször megismételt kérésével ellentétben csak elvétve viselték az ötven főnél nagyobb csoportok számára kötelezővé tett FFP2-maszkot, ami miatt az osztrák esetszámok a következő két hétben valószínűleg tovább nőnek majd.

MTI/AP/Lisa Leutner Bécs, 2021. november 20.
A koronavírus-járvány megfékezését szolgáló korlátozások ellen tüntet egy férfi Bécsben 2021. november 20-án. Alexander Schallenberg osztrák kancellár elõzõ nap bejelentette, hogy Ausztriában a koronavírus gyors terjedése miatt november 22-tõl teljes lezárást rendelnek el, 2022. február 1-jétõl pedig kötelezõ lesz a védõoltás az országban. A lezárást tíz napra vezetik be, majd legfeljebb újabb tíz nappal meghosszabbíthatják.
MTI/AP/Lisa Leutner

Az eseményen a Szabadságpárt elnöke, Herbert Kickl nem képviseltette magát, hiszen az APA hírügynökség szerint pénteken pozitív koronavírus-tesztet adott, videohívásban azonban köszöntötte a résztvevőket, kijelentve:

Ausztria most már diktatúra, a kormány pedig úgy gondolja, hogy gondolkodhat és dönthet is az állampolgárok helyett.

Ausztriában egyelőre a lakosság kétharmadát oltották be, a szabad kórházi ágyak száma pedig egyre csökken, így az eredetileg tíz napra tervezett lezárásokat újabb tíz nappal meghosszabbíthatják majd, sőt, az oltatlanok ezután is karanténban lesznek – egészen addig, míg nem döntenek az oltás felvétele mellett.

The post Tízezrek tüntetnek Bécsben a járvány miatti lezárások ellen first appeared on 24.hu.

Related posts

A ma már pánszexuális Cara Delevingne fiatalon nagyon homofób volt

MOCOHU

Demeter Szilárd kirúgását követeli az ellenzék a Parlamentben

MOCOHU

Hollandiában is felfüggesztették a 60 évnél fiatalabbak oltását az AstraZeneca vakcinájával

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This