37.5 C
Budapest
May 26, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
eu-s pénz európai unió Gazdaság MAGYARORSZÁG uniós forrás

Gyorsított az EU-s források lehívásán Magyarország

Gyorsított Magyarország az európai uniós források lehívásában, írta pénteken a Világgazdaság a EU Bizottságra hivatkozva. A 2014-2020-as uniós fejlesztési időszakban a Magyarország rendelkezésére álló források 71 százalékát már folyósította Brüsszel, szemben a 61 százalékos tagországi átlaggal.

A ciklus hét plusz három éves, így a lehívásra 2023 végéig van lehetőség. A múlt év végéhez képest 6-ról 10 százalékpontra nőtt a hazai előny, ezzel a tagállami rangsorban 10-12. Magyarország feljött az írek és a görögök mögé a harmadik helyre, közölte a lap.

Az uniós testület eddig 18,06 milliárd eurót folyósított, ami a tervezési árfolyammal számolva 6321 milliárd forintnak felel meg.

A kötelezettségvállalás és a forráslehívás egyensúlya nem került veszélybe Magyarországon, az államháztartási hiány sem az uniós fejlesztések megelőlegezése miatt szaladt meg az év első tíz hónapjában, sokkal inkább amiatt, hogy a gazdaság újraindításának mindent alárendelt a kormány, így a fiskális politikát is. (MTI)

The post Gyorsított az EU-s források lehívásán Magyarország first appeared on 24.hu.

Related posts

Karácsony Gergely is regisztrált a védőoltásra

MO.CO.HU

Teljesen átalakul a budai Várnegyed egyik legértékesebb szocmodern épülete

MO.CO.HU

Milliárdos károkat okoztak a kiberbűnözők

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status