9.8 C
Budapest
April 25, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
lakástámogatáslemondásMAGYARORSZÁGNagyvilágnorvégia

Trükkös lakástámogatása miatt mondott le a norvég parlamenti elnök

Az adófizetők által finanszírozott oslói lakása miatt kirobbant botrány miatt lemondott tisztségéről a norvég parlament elnöke csütörtök késő este, aki ellen emiatt nyomozás is indult.

– Tarthatatlan, hogy a parlamentnek olyan elnöke legyen, aki ellen a rendőrség nyomoz – indokolta lemondását Eva Kristin Hansen a NRK norvég műsorszolgáltatónak.

A 48 éves Hansen azután került a figyelem középpontjába, hogy kiderült, feltételezhetően jogtalanul rendelkezett parlamenti lakással a norvég fővárosban, ugyanis évek óta van egy háza a férjével a város közelében. A politikus azért kaphatott lakást a fővárosban, mert az északi sarkkörön túl fekvő Tromsoban, Oslótól mintegy 1100 kilométerre fekvő településen volt bejelentve. Hansen most azt állította, hogy félreértette a szabályokat.

Hasonló okok miatt több norvég politikus ügyében indult nyomozás. Szeptemberben Kjell Ingolf Ropstad családügyi miniszter mondott le, miután kiderült, hogy még mindig a szüleihez volt bejelentve, de valójában Oslóban élt a családjával.

Csütörtökön az ügyészség bejelentette, hogy összesen hat ingázó parlamenti képviselő ellen indult vizsgálat. A nyomozók esetleges csalást vagy más bűncselekményeket vizsgálnak.

(MTI)

The post Trükkös lakástámogatása miatt mondott le a norvég parlamenti elnök first appeared on 24.hu.

Related posts

Folyamatosan a szoknyája alá nyúlnak Skócia egyik leghíresebb dudásának

MOCOHU

Rév Marcell a Freeszfe Egyesületnek ajánlotta fel az állami kitüntetését

MOCOHU

Kényszerleszállást hajtott végre egy utasszállító repülőgép Ferihegyen

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This