15.2 C
Budapest
April 26, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
koronavírusMAGYARORSZÁGmaszkviselésNagyvilágolaszországszicília

Szicíliában már szabadtéren is kötelező a maszkviselés

Szicília tartományi elnöke ismét kötelezővé tette a maszk viselését szabad téren, egészen december 31-ig, de egyelőre egyetlen régióban sem vezettek be ennél szigorúbb óvintézkedést a növekvő járványmutatók ellenére, írja az MTI.

Az ötmillió lelket számláló Szicília elsőként vezette be újból a kötelező maszkhasználatot az utcán. A védőeszközt csakis ott lehet levenni, ahol nem áll fenn a tömörülés veszélye.

Nello Musumeci tartományi elnök tesztelési kötelezettséget rendelt el a Németországból és az Egyesült Királyságból érkezők számára. Oltottságtól függetlenül negatív teszteredményt kell felmutatniuk azoknak is, akik a Szicíliába történő belépés előtti két hétben az Egyesült Államokban, Máltán, Portugáliában, Spanyolországban, Franciaországban, Görögországban vagy Hollandiában jártak.

Szicília szigete elsőként szigorított, attól tartva, hogy a rosszabbodó mutatók miatt magasabb járványfokozatba kerülhet. Szicíliában az egyik legalacsonyabb az átoltottság mértéke, amely alig haladja meg a hetven százalékot: augusztus végén két hétig a sziget sárga színű járványfokozatba lépett át, amikor szintén kötelező volt a maszk.

Nem kedvezőbb a helyzet Olaszország északi régióiban sem, ahol az utóbbi egy hétben ugrásszerűen emelkedett az újonnan azonosított fertőzöttek száma. De a korábbi sajtóértesülésekkel szemben a római kormány sehol nem léptetett életbe magasabb járványfokozatot.

The post Szicíliában már szabadtéren is kötelező a maszkviselés first appeared on 24.hu.

Related posts

Itt az új fülhallgató, ami nem megy az agyadra, sőt! (X)

MOCOHU

„Orbán Viktorral már csak egyetlen bosszúálló karácsonyt kell kibírnia az országnak”

MOCOHU

A Football Manager megpróbálja visszaadni, amit a koronavírus elvett

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This