7 C
Budapest
April 24, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
budapesti ügyvédi kamarajogos a kérdésKözéletMAGYARORSZÁG

Jogos a kérdés! – címmel edukációs kampányt indítottak az ügyvédi kamarák (x)

A hétköznapokban keveset gondolunk rájuk, de a jogi kérdések bizony mindannyiunk életében megjelennek, olyan általános területeken is, mint a család, vagy a munkahely. Bátran kimondhatjuk: az egész életünk jogviszonyok és szerződések sorozata.

A jogosakerdes.com felületén átlátható tájékoztató anyag érhető el a mindennapokban leggyakrabban felmerülő jogi helyzetek kezeléséről, emellett pedig egyszerűen kérhetünk ügyvédi segítséget, a családjogot, a munkajogot és az ingatlanjogot érintő ügyeink rendezéséhez. Ilyen esetekben az ügyvédi kamarák – az alapos informálódás mellett – ügyvéd bevonását tanácsolják, hiszen szakértelmével későbbi kellemetlenségektől és nem várt költségektől kímélhet meg bennünket.

A weblapon egy négy részből álló edukációs videósorozat fogadja a látogatókat, amelyben Csuja Imre színművész személyes tapasztalatain keresztül világít rá a három alapvető terület jogi kihívásaira, a lehetséges megoldásokra és az ügyvéd igénybevételének fontosságára.

Reprezentatív kutatás eredményein alapszik a kampány

Az ügyvédi kamarák nemrégiben országos lefedettségű felmérést végeztek azzal a céllal, hogy feltérképezzék hivatásuk megítélését, a lakosság körében a jogtudatosság mértékét, az ügyvédhez fordulási szokásokat, illetve azok elmaradásának okait. Az eredmények értékelése során kiderült, hogy a válaszadók csaknem felének volt valamilyen jogi természetű ügye az elmúlt 12 hónapban, és a megkérdezettek az esetek 40%-ában fordultak ügyvédhez. A résztvevők többsége megindokolni sem tudta, hogy miért nem vett igénybe ügyvédi segítséget, más részük pedig anyagi okokra hivatkozott. Az ügyvédek határozott álláspontja szerint egy megfelelő időpontban kért jogi tanácsadás lényegesen kisebb költséggel jár, mint egy esetlegesen kialakult jogvita nyomán indult perben való jogi képviselet. A lényeg, hogy az ember a jogi helyzet és annak következményei ismeretében tudjon döntést hozni, amihez az egyik elengedhetetlen segítség az ügyvéd szakértelme.

Az ügyvédség a kampány mellett egyéb támogató szándékú kezdeményezéseket is indít; 140 ügyvéd vett részt például a (BÜK) által idén már másodszor megrendezett Ügyvédek a Közjóért – Pro Bono Napon, a vidéki területi kamarákban pedig sokan állandó jelleggel nyújtanak ilyen jogsegélyt. A rendezvény során az előzetesen regisztráló érdeklődők ingyenes jogi tanácsadást kaptak számos jogterületet érintően.

A kampány november 10-től december végéig edukatív cikkekkel és riportokkal, valamint TV-s megjelenésekkel hívja fel a figyelmet az ügyvédi szolgáltatás és a jogi megelőzés fontosságára. Ha jogi segítségre van szüksége és nem tudja kihez forduljon, látogasson el a jogosakerdes.com weboldalra!

The post Jogos a kérdés! – címmel edukációs kampányt indítottak az ügyvédi kamarák (x) first appeared on 24.hu.

Related posts

Hűvös lesz a jövő hét eleje, főleg az éjszakák

MOCOHU

Merkely: Közép-Magyarországon már tetőzhet a járvány

MOCOHU

Elfogták az olasz Camorra bűnszervezet egyik vezetőjét

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This