37.5 C
Budapest
May 21, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
magyar úszó szövetség MAGYARORSZÁG Sport turi györgy úszás

Legalább húsz úszót kíván meghallgatni Turi-ügyben az úszószövetség

„Ha nem sikerült valami, akkor jött az ordibálás, a büntetés. Gumikötelezés közben koki a farúddal. Ha nem úszod meg a szintidőt, akkor ugyanez a vízben. Képzeld el, amikor becsapsz 186-192-es pulzussal és puff a fejedre.

De ennél is rosszabb a lelki terror. Mert abban éltünk, ez nem kérdés. Emlékszem, rengetegszer ültünk úgy a padon a délutáni edzés előtt, hogy már előre feladtuk lélekben

– nyilatkozta a 24.hu-nak Cseh László, aki a tokiói olimpia után vonult vissza.

Cseh mondatai után egyre-másra álltak elő az úszók hasonló sztorival, Kozma Dominik, Egerszegi Krisztina edzőpartnere, Kiss Noémi, Dara Eszter, valamint Reményi Diána is mesélt olyan dolgokat, amik nem éppen jó színben tüntették fel Turi György mesteredzőt.

Kapcsolódó
Korábbi tanítványa Turi Györgyről: Ha húsz dekát híztunk, akkor közölte, menjünk haza röfögni

Reményi Diána azt nehezményezi, edzője elvette tőle az úszás szeretetét.

A 24.hu-nak nyilatkozva Turi elismerte, előfordult olyan, hogy elfogyott a pedagógiai edzőtára, és megütötte egyik tanítványát, Szepesi Nikolettet, de nem akarta kiteregetni versenyzői szennyesét.

Kapcsolódó
Turi György: Ez vagyok én, a lelki terrorista

Cseh Lászlóval készült beszélgetésünk óta az egyik legsikeresebb magyar úszóedzőt egyre-másra vádolják korábbi versenyzői. Verésről, megtörésről, molesztálásról beszélnek. Négy évtizedes karriert áttekintő nagyinterjúnk.

Turi az ügy hatására fefüggesztette alelnöki tevékenységét a Magyar Úszó Szövetségben (MÚSZ), amely öttagú bizottságot alakított, hogy kivizsgálja a történteket.

A testület elnöke dr. Ugrin Tamás ügyvéd, tagjai: Danks Emese, a MÚSZ gyermekvédelmi bizottság vezetője, kommunikációs szakértő, dr. Tausz Katalin szociológus, Becsky András, a MÚSZ alelnöke és Bohus Richárd olimpikon, világ- és Európa-bajnoki érmes, a sportolói bizottság elnöke.

A bizottság csütörtökön ülésezett először, és megállapodott a meghívandó sportolók névsorában: legalább húsz versenyzőt kívánnak meghallgatni. Az úszószövetség közleményében az szerepel, hogy a testület személyesen kíván találkozni Turi Györggyel is, illetve akár személyes meghallgatásokon, akár írásban szeretne további véleményeket kapni közvetlenül nem érintett, ám az ügyre rálátással bíró tanúktól (szülők, edzők, sportszakemberek).

Ha sikerül a tervek szerint haladni, akkor decemberre készülhet el a jelentéssel a bizottság.

„A testület ugyanakkor a konkrét ügyön túl további javaslatokat kíván tenni a MÚSZ elnöksége részére, az esetleges problémás edzői viselkedések, módszerek felderítésére, anonim sportolói és edzői kérdőívek összeállítására, az edzők rendelkezésére álló sportpszichológus alkalmazására” – áll a MÚSZ közleményében.

The post Legalább húsz úszót kíván meghallgatni Turi-ügyben az úszószövetség first appeared on 24.hu.

Related posts

Dühös falusiak akadályozták a jósda feltárását

MO.CO.HU

Bezártak egy francia állatkertet, miután kiszabadult egy farkasfalka

MO.CO.HU

Nem kötelező előre megadni az árat, mégis emiatt buktak egyes szállodák milliós állami támogatásokat

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status