13.2 C
Budapest
April 25, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldhalálos lakástűzMAGYARORSZÁGsiklós

Háztűzben meghalt egy férfi Siklóson, ez már az ötödik tragédia a héten

Még csak négy nap telt el a héten, de már az ötödik halálos lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat.

Mukics Dánielnek, az  Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőjének a tájékoztatása szerint csütörtök hajnalban fél három körül érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, mert kigyulladt egy nyolcvan négyzetméteres családi ház Siklóson a Váralja utcában.

Tizenegy tűzoltó három járművel néhány perc alatt a helyszínre vonult, majd három irányból megkezdték az égő épület oltását. Beavatkozás közben egy holttestét találták meg az épület előszobájában.

A házban egy nyolc négyzetméteres hálószoba teljes terjedelmében, az előszoba pedig részben égett. A tizenkét négyzetméteren pusztító lángok átterjedtek a födémre és a ház tetejére is, ami beszakadt.

A tűzoltók egy órán át küzdöttek a lángokkal, mire sikerült megfékezni a tüzet. Az épületből sikeresen kihoztak egy gázpalackot is, így megtudták előzni a robbanást. Úgy tudjuk, hogy az épületben egy hatvan körüli férfi férfi és még egy személy lakott. Előbbi meghalt, a másik lakó nem sérült meg.

A ház lakhatatlanná vált, ezért az ő elhelyezéséről az önkormányzat gondoskodott. A katasztrófavédelem vizsgálja atűz keletkezésének körülményeit.

Ez már az ötödik tragédiával végződő tűzeset a héten. Hétfő délelőtt Érsekvadkertre riasztották a tűzoltókat, ahol egy parasztházban történt halálos tűzeset. Szerdán három halálos épülettűz is volt: Dobozon egy ház melléképületében, Rákóczifalván egy hálószobában, Kunhegyesen pedig egy ház előszobájában találtak holttestet a tűzoltók.

The post Háztűzben meghalt egy férfi Siklóson, ez már az ötödik tragédia a héten first appeared on 24.hu.

Related posts

Bónuszt kapnak a Tesco-dolgozók

MOCOHU

Még ma is az IPA a kraft sörök kapudrogja

MOCOHU

Újabb két ukrán hadifogoly tért haza

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This