37.5 C
Budapest
May 23, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföld iskola koronavírus kötelező oltás közoktatás MAGYARORSZÁG negyedik hullám oktatás tanár

PDSZ: Az oltatlan tanárok ötöde nem akar vakcinát

Az eddigi adatok szerint a be nem oltott tanárok csaknem 19 százaléka nem vállalja az oltást a Pedagógusok Demokratikus Sakszervezetének (PDSZ) felmérése szerint. Nagy Erzsébet, a szakszervezet választmányi tagja a Spirit FM Aktuál című reggeli műsorában azt mondta, hogy ezek a tanárok más munkát fognak keresni, ha fizetés nélküli szabadságra küldik őket.

A PDSZ belső felmérést végzett a pedagógusok átoltottságáról: szerda reggelig 217 intézmény adatai alapján 8732 tanügyi dolgozót köteleztek oltásra, és csaknem 19 százalékuk– 1637 személy– nem vállalja az oltást.

Nagy Erzsébet azt mondta, hogy még nem kaptak minden intézményből visszajelzést, és azt valószínűsíti, hogy ezek az adatok leginkább olyanoktól származnak, ahol viszonylag magas az átoltottság.

Nagy Erzsébet szerint óriási problémát jelentene, ha nem foglalkoztathatnák az oltatlan pedagógusokat: példaként említett egy 490 fős szakképző intézményt, ahol 50 személy nem szeretné beoltatni magát, így bizonytalanná válna az iskola működtetése. Szerinte nehéz lesz akár felügyelőtanárt is találni a tanulócsoportokhoz– a tagozatos oktatásról és a csoportbontásról nem is beszélve.

Más munkát fognak keresni az oltást nem vállaló tanárok, ha fizetés nélküli szabadságra küldik őket, mert nem engedhetik meg maguknak, hogy kiessenek a munkából és társadalombiztosítás nélkül maradjanak– véli a szakszervezet választmányi tagja. Hangsúlyozta, emberek egzisztenciája kerül veszélybe és az intézményben maradókra olyan többletmunka vár, ami mellett kérdésessé válik, miként valósítják meg azt oktatást, amire a tanulók jelentkeztek.

The post PDSZ: Az oltatlan tanárok ötöde nem akar vakcinát first appeared on 24.hu.

Related posts

Jövőre hiába fizet valaki magasabb kataadót, csak a minimálbérnél kevesebbre lesz biztosítva

MO.CO.HU

A Pentagon még vizsgálja, hogyan lehet befonni a katasztófa-elhárítást az oltásba

MO.CO.HU

Szabadlábon marad Trump volt tanácsadója

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status