37.5 C
Budapest
May 26, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföld csilek andrás koronavírus koronavírus friss hírek MAGYARORSZÁG mok negyedik hullám

MOK megyei elnök: Hosszú lehet a járvány tetőzése, de még vannak tartalékok a kórházakban

Hamarabb bekövetkező tetőzésre számít a negyedik hullámban a Magyar Orvosi Kamara Borsod-Abaúj Zemplén megyei elnöke. Csilek András infektológus az Infostartnak azt mondta, hogy ennek oka az, hogy nincsenek korlátozó intézkedések, és hozzátette azt is, hogy emiatt hosszabb lehet a tetőzés is.

Mi arra számítunk, hogy az emelkedés után lesz egy hosszú plató fázis, amikor tetőzik ez a hullám, de most nem tudjuk, hogy milyen hosszú ideig tart, vagy, hogy kellenek-e plusz járványügyi intézkedések.

Az orvos arra számít a külföldi példák alapján, hogy a nagyszámú új megbetegedésekhez képest arányaiban továbbra is kevesebben kerülnek majd kórházba, de közülük sokan kerülnek majd intenzívre, jellemzően az oltatlanok.

Csilek azt mondta, hogy a kórházakban még bőven van szabad ágy és személyzet a koronavírus betegeknek, és állítása szerint nem okozott az ellátást veszélyeztető munkaerőhiányt a kötelező oltás és az egészségügyi szolgálati jogviszony sem. „A második és a harmadik hullámhoz képest ágyban és humán erőforrásban is vannak tartalékaink” – jelentette ki.

Beszélt arról is, hogy ameddig nem lesz több beoltott az országban, addig az oltatlanok gerjeszteni fogják a járványt és az oltottak is elkaphatják, igaz, enyhébb tünetekkel. Elmondta: a magas esetszámok miatt az oltottaknak is érdemes most maszkot hordani a zárt helyeken.

Ha csak oltottak lennének az országban, akkor a vírus nem nagyon találna fogékony szervezetet,

jelentette ki Csilek, aki szerint hazánkban is úgy lehetne fokozni az oltási kedvet, ha csak az oltottak mehetnének tömegrendezvényre, moziba, színházba, étterembe.

The post MOK megyei elnök: Hosszú lehet a járvány tetőzése, de még vannak tartalékok a kórházakban first appeared on 24.hu.

Related posts

Sajnos csak Budapest miatt izgalmas a Netflix nálunk forgatott akciófilmje

MO.CO.HU

Operatív törzs: Heti tíz ember beoltásához nem kell múzeumokban meg mozikban oltani

MO.CO.HU

A pedagógusok levélben kérik Káslert, tegyen valamit, mert egyre nagyobb veszélyben vannak a gyerekek

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status