14 C
Budapest
April 25, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldfideszfidesz-kdnp budapestkarácsony gergelyMAGYARORSZÁGrendkívüli közgyűlésvárosháza-ügy

A fővárosi Fidesz-KDNP követeli Karácsonytól, hogy hívja össze a rendkívüli ülést a Városháza ügyében

A budapesti Fidesz-KDNP frakció kedden arra szólította fel Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy ne halogassa, hanem hívja össze a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülését csütörtökre vagy péntekre, és biztosítsa, hogy végre elindulhasson az érdemi tényfeltárás a Városháza-ügyben – olvasható az MTI-n.

A fővárosi Fidesz-KDNP frakció Facebook-oldalán kedden megjelent bejegyzésben azt írták, Karácsony mindent megtesz, hogy ne kelljen szembenéznie a tényekkel, és bár a törvény szerint jogában állna összehívni a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülését, minden lehetőséget megragad, hogy ezt elkerülje.

A kormánypárti frakció ezért arra szólította fel a főpolgármestert, hogy „ne halogassa tovább az elkerülhetetlent” és biztosítsa, hogy végre elindulhasson az érdemi tényfeltárás a Városháza ügyében.

A dolog előzménye, hogy a Fidesz-KDNP frakció szerdára rendkívüli közgyűlési ülést kezdeményezett a Városháza ügyének és az ahhoz kapcsolódó telekügyek kivizsgálásáért. A Főpolgármesteri Hivatal viszont azt közölte, hogy nem lesz rendkívüli ülés szerdán, mert a Fidesz-KDNP frakció túl későn nyújtotta be a kezdeményezését, így az már szabályszerűen nem volt összehívható. Közölték azt is, hogy a közgyűlés rendes ülését jövő szerdára hívta össze Karácsony Gergely.

Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője a főpolgármesternek címzett keddi levelében ugyanakkor azzal érvelt, hogy a főváros szervezeti és működési szabályzatáról szóló rendelet szerint a főpolgármesternek lehetősége van arra, hogy közgyűlés rendkívüli ülését a héten egy másik napra hívja össze. A kormánypárti politikus levelében ezért azt kérte Karácsony Gergelytől, hogy csütörtökre vagy péntekre hívja össze a rendkívüli ülést, amelyen a városháza eladása ügyében felállítandó vizsgálóbizottságról szóló javaslat lenne napirenden.

The post A fővárosi Fidesz-KDNP követeli Karácsonytól, hogy hívja össze a rendkívüli ülést a Városháza ügyében first appeared on 24.hu.

Related posts

A szabad sajtó miatt nem alszanak jól az autokraták

MOCOHU

Furcsa számháború: most előznek le minket fejlettségben a románok?

MOCOHU

Nettó 150 milliárd forintra leszerződtek Mészárosékkal az atlétikai stadion építésére

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This