37.5 C
Budapest
May 26, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföld favipiravir gyógyszer koronavírus MAGYARORSZÁG

A kormány emlékeztet, hogy a Favipiravir szedésével megakadályozható a koronavírusos tünetek súlyosbodása

A Favipiravir gyógyszer szedésével megakadályozható a koronavírus-fertőzés tüneteinek súlyosbodása, közölte a kormányzati tájékoztató portál hétfőn. A honlapon a járvány negyedik hullámában arra emlékeztették az újonnan megfertőzötteket, hogy a Favipiravir továbbra is nagyban segíti az otthoni gyógyulást.

A gyógyszer gátolja a vírusok szaporodását és a tapasztalatok szerint jó eséllyel megakadályozza a tünetek súlyosabbra fordulását és ezzel a kórházba kerülést.

Magyarország Favipiravir-készletét kezdetben a kínai és japán beszerzések biztosították, de már a hazai gyártás is garantálja a betegek ellátását, emelték ki.

Magyarországon eddig 167 392 doboz Favipiravirt váltottak ki a gyógyszertárakból. A Favipiravirt a háziorvos is felírhatja az otthonukban gyógyuló enyhe vagy középsúlyos tüneteket tapasztaló betegek kezelésére és ingyenesen kiváltható a gyógyszertárakban. A gyógyszeres terápia javasolt hossza öt nap, a 200 milligrammos kiszerelésből az általános ajánlás szerint az első nap 2×8, majd 2×3 tablettát kell beszedni.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a gyógyszer alkalmazásához beleegyező nyilatkozat és a betegtájékoztató megismerése szükséges. Várandósság ideje alatt a gyógyszer a magzatkárosító hatása miatt nem alkalmazható. (MTI)

The post A kormány emlékeztet, hogy a Favipiravir szedésével megakadályozható a koronavírusos tünetek súlyosbodása first appeared on 24.hu.

Related posts

Bottas külön kategóriát képviselt a sprintfutamon, Gasly a falba csapódott

MO.CO.HU

Bige László kész Dobrev Klárát, de Márki-Zay Pétert is támogatni

MO.CO.HU

Orbán a teljes 13. havi nyugdíj kifizetését ígérte a következő hónapok alatt

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status