14.6 C
Budapest
March 29, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
fenntartható fejlődésGazdaságMAGYARORSZÁG

A Mars 1 milliárd dollárt fektet fenntarthatósági tervébe (x)

2021 világszerte nehéz év volt a vállalatok számára, mivel az éghajlatváltozás hatásai, a világjárvány és a társadalmi egyenlőtlenségek növekedése nagy terhet rótt az ellátási és termelési láncokra. A vállalatok és a döntéshozók számára kulcsfontosságúvá vált, hogy már ma elkezdjék a környezeti és társadalmi kihívások kezelését, és ebben a tudományosan megalapozott ajánlásokat kövessék. Ezt teszi a Mars is, amely már 2017-ben elindította Sustainable in a generation fenntarthatósági tervét. A terv, amelyet egy 1 milliárd dollár kezdeti befektetéssel indítottak, ambiciózus célokat tűzött ki az egészséges bolygó érdekében, és emellett célja, hogy biztosítsa azoknak a közösségeknek a jóllétét, amelyek a Mars ellátási láncához tartoznak.

„Miközben azon dolgozunk, hogy átvészeljük a globális zavarok elhúzódó időszakát, a hozzánk hasonló szervezeteknek lehetőségük és felelősségük is, hogy cselekedeteikkel megmutassák, mit képviselnek – mind az emberek és a bolygónk érdekében. Büszkék vagyunk a Sustainable in a generation tervünk eredményeire, de elismerjük, hogy van még tennivalónk, és bízunk abban, hogy a partnerekkel, beszállítókkal és a civil társadalommal együttműködve olyan világot teremtünk a következő generációk számára, ahol mindenki jól boldogul” – mondta Sófalvi Attila, a Mars Magyarország ügyvezető igazgatója.

A Mars egyik fontos eredménye például, hogy a telephelyein felhasznált villamos energia több mint 54%-a megújuló forrásból származik. 11 országban már 100%-ban megújuló forrásokból származó villamos energiát használnak fel, 2025-ig pedig további nyolc ország követni majd őket. Ez is hozzájárul a Mars ÜHG-kibocsátásának csökkentéséhez, amelyet a vállalat 2025-ig 27%-kal, 2050-ig pedig 67%-kal tervez csökkenteni.

Az ellátási láncához tartozó közösségek támogatásán belül a Mars az elmúlt évben a járvány utáni újrakezdés támogatására összpontosított. A koronavírus-járvány a világ mezőgazdasági és halászati közösségeire volt a legsúlyosabb hatással, amelyek kulcsfontosságú szerepet töltenek be a nyersanyagok előállításában és beszerzésében. Az ő támogatásukra a Mars létrehozott egy vészhelyzeti alapot, amely globális szinten eddig több mint 39 millió dollár értékű adománnyal segítette az ellátási láncához tartozó közösségeket. Közép-Európában ez a frontvonalban dolgozókra, valamint a kiszolgáltatott emberekre és kisállatokra összpontosított, és 2020-ban 600.000 euró értékű termék- és pénzadományt jelentett abban a négy országban, ahol a Mars jelen van: Románia, Magyarország, a Cseh Köztársaság és Szlovákia.

A Mars fenntarthatósági tervének célja, hogy 1 millió ember életét javítsa az értékláncában, és segítse őket a boldogulásban. A fenti adományok ennek csak egy kis részét képezik, emellett továbbra is befektetnek mezőgazdasági, oktatási vagy a nők szerepvállalását segítő programokba, és együttműködnek nemzetközi civil szervezetekkel, különböző tudományos projektekkel és kormányokkal a cél elérése érdekében.

The post A Mars 1 milliárd dollárt fektet fenntarthatósági tervébe (x) first appeared on 24.hu.

Related posts

A Pfizer jelenleg nem támogatja az oltóanyagok kombinált alkalmazását

MO.CO.HU

Nótár Mary évekig nem kapott pénzt a dalai után

MO.CO.HU

Több országban, köztük Magyarországon is csökkent a születések száma a koronavírus miatt

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This