April 18, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
állatvilághalharcsahorgászatMAGYARORSZÁGtermészetTudományzöldövezet

Magyarország legnagyobb harcsáját akaszthatták meg

Az ország legnagyobb harcsáját akaszthatták meg a Hortobágyi Halgazdasági Zrt. Ohati III. horgásztaván – írja a Pecaverzum. A tó híres a kifejezetten nagyra növő példányokról, a vizet látogató horgászok pedig régóta beszélnek egy közel 3 méteres egyedről, melyet egyelőre nem sikerült kifogni.

Czimmermann Gábor szeptember végén a 25 hektáros tavon csónakból horgászott, amikor az egyik szigetnél jelentős halmozgásra lett figyelmes, majd megkezdődött a hosszas próbálkozás. „45 perc után láttam meg a halat, először a farkát. 70-80 kilós halakat fogtunk már, de ez fényévekkel nagyobb volt, ránézésre is” – mondta a horgász. Mikor felismerte, hogy egy óriási egyeddel van dolga, értesítette Koós Ferencet, az ország egyik legismertebb harcsahorgászát.

Koós Ferenc egy másik társával érkezett, ekkor Czimmermann Gábor már 2 órája fárasztotta a példányt, amelynek ereje csak nem akart elfogyni. A horog nem messze a hal fejétől, a melluszonya környékén talált be, a vétlen, külső akadás miatt „sportértéke” nem volt a fogásnak. Ennek ellenére úgy döntöttek, érdemes lemérni a harcsát.

abadonian / Getty Images Illusztráció.

2,5 óra után a hal sekélyebb vízbe úszott, Koós Ferenc pedig bement érte. „Már fogta a farkát, de a másik kezével a hasát alig érte el, pedig ő 220 centit tud fogni, azt már korábban lemértük” – mondta Czimmermann Gábor.

A becslések alapján a hal 280 centiméter hosszú volt, a példány így közel akkora lehetett, mint az elbeszélések 3 méteres harcsája.

A hal továbbra sem adta fel, a küzdelemben pedig elpattant a zsinór, melyet kézzel sikerült megtartani. A horog végül kiegyenesedett, az állat pedig kereket oldott.

A közel 3 órás próbálkozás után a potenciális rekorder hal tehát elmenekült. Czimmermann Gábor szerint a példány ismertetőjele mérete mellett egy, a hátán lévő seb, amely egy korábbi külső akadásból származhat. A különleges példányról felvétel sajnos nem készült.

The post Magyarország legnagyobb harcsáját akaszthatták meg first appeared on 24.hu.

Related posts

Romániában is betilthatják az egyszer használatos műanyag termékeket

MOCOHU

Orosz megrendelésre fenyegették halállal a kárpátaljai magyarokat

MOCOHU

Választási kabaré orosz módra: Három azonos nevű képviselőjelölt indul Szentpéterváron

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This