19.9 C
Budapest
March 29, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldbeszédfidesz-kongresszusMAGYARORSZÁGorbán viktorválasztás 2022

Orbán Viktor: Azt ajánljuk Magyarországnak, hogy akarjon többet

Cikkünk folyamatosan frissül. 

Rengeteg dolog történt azóta, hogy utoljára találkoztunk, ezért  szokásosnál tovább beszélek és mélyebbre kell ásni – kezdte beszédét a miniszterelnök, miután a Fidesz vasárnapi tisztújító kongresszusán – egyedüli jelöltként – megerősítették pártelnöki pozíciójában.

Megköszönte, hogy ismét rábízták a Fidesz vezetését.

A bizalmatok önmagában nem lett volna elég, engedélyt is kellett kapnom – tette hozzá. Állunk a forontvonban, csapásokat adunk és kapunk – mondta.

Ha családos ember vagy, nem dönthetsz egyedül, mert a társadnak éppoly nehéz, mint neked, de lehet, hogy nehezebb. A feleségemtől kaptam meg az engedélyt – tette hozzá Orbán Viktor, aki a feleségének is köszönetet mondott.

Mindig velem voltál, akkor is, amikor nem érdemeltem meg. Köszönöm, Ani

– üzente Orbán.

Úgy érzem, a legjobb korban vagyok

– mondta Orbán a maga által feltett kérdésre, miért vállalta el ismét a Fidesz vezetését. Úgy érzi, az elmúlt több mint három évtized csak bemelegítés volt, bár sok mindent elértek így is. Orbán szerint az elmúlt 33 év csak a felkészülés volt az igazán nagy dolgokra, amik még várnak rájuk, ebből pedig nem akar kimaradni.

Orbán megjegyezte továbbá azt is, hogy bevállt a Fidesz következő nemzedéke, Gulyás Gergely és Szijjátó Péter nemzedéke, és végre itt vannak köztük a fantasztikus női vezetők is, mint

Kata, Judit és Dia.

A miniszterelnök szerint mióta Fidesz van, a világban világrendek csaptak össze nyílt és rejtett háborúkban, birodalmak buktak el, a hidegháborútól pedig eljutottunk a járványok és népvándorlások korába. Ebben a helyzetben tud a Fidesz sikeres lenni, aminek kulcsa az, hogy azt csinálják, ami a szenvedélyük: Magyarország.

A csúcsra törünk, oda akarjuk feljuttatni Magyarországot is. A nagy tét minket felvillanyoz – folytatta beszédét a miniszterelnök, aki szerint háromféle hazaszeretet van: szónokló, búsuló és alkotó. Leginkább az alkotó hazaszereteben hiszünk, ebből táplálkozik a politikai közösségünk – mondta, hozzátéve, a “kudarcok sem kerültek el bennünket, ez emelt fel bennünket.”

16 év ellenzékben, 16 év kormányon. Ezt csak mély hittel lehet csinálni

– hangsúlyozta Orbán. De hová juthatunk el – tette fel a kérdést. Világos célok nélkül nincs sikeres ország, és békében, boldogságban élő nemzet sem – mondta.

Egy csődbe juttatott országot vettünk át a szocialistáktól, és talpra állítottuk az országot. Ezét kérhetjük egyenes derékkal a magyar választók bizalmat – fogalmazott Orbán Viktor, aki szerint a legfontosabb szövetségesünk a valóság.

Ez másképp van a baloldalon. A mi teljesítményük az elvégzett munka, az övék az, hogy liberálisok. Csődbe vitték az országot, lusták, még a jelölti vitát is unják, és abban merül ki a tudásuk, hogy megmondják másoknak, hogyan kell élni és gondolkodni

– üzent a baloldalnak.

Néhány dologban kiemelkedően vagyunk, de még csak feltörekvő ország vagyunk – fogalmazott, hozzátéve, még nem tartunk ott, ami méltó lenne hozzánk. Csak úgy juthatunk előre, ha okosabban osztjuk be az időnket, jobban szervezzük a kormány munkáját.

Orbán szerint az a kérdés, hogy akarod-e egyáltalán, vagy beéred azzal, ahogyan élsz.

Azt ajánljuk Magyarországnak, hogy akarjon többet. Még mindig vannak szegények, nincs mindenkinek jó lakása, nem mindenkinek elég még a fizetése és a nyugdíja, többre van szükségünk.

Nem elég Brüsszellel szemben védekezni, Brüsszelt meg is kell reformálni, teljesen meg kell újítani, mielőtt darabokra hullik –  mondta Orbán, utalva arra, támogatják azon lengyel törekvéseket, hogy szervezzék újjá az egész európai jobboldalt.

“Azért léptünk be az Unióba, mert integrációt ajánlottak, ami jó ajánlatnak tűnt. Az integráció azt jelenti, hogy együtt csinálunk dolgokat, és ezt barátságos módon tesszük” – itt utalt arra Orbán, hogy nem akar a kommunista bürokrácia után brüsszeli diktátumokat a nyakába nem szabad engedni, hogy a homo-brüsszelikuszok elvegyék a jogainkat, és arra ítéljenek minket, hogy feladjuk a kultúránkat.

Ragaszkodunk hozzá, hogy a házassághoz egy férfi és egy nő kell, az apa férfi, az anya nő, a gyermekeinket pedig hagyják békén

– mondta a miniszterelnök, amit aztán vastaps kísért a nézőtérről.

Szervezzük újjá az európai jobboldalt – ajánlotta Orbán, amire szintén nagy tapssal reagáltak a helyszínen lévők. Integráció igen, egyesülés nem – üzente Brüsszelnek.

Az unió el van rontva, a mi célunk, hogy változást érjünk el. Eszünk ágában sincs kilépni, maradunk és változást követelünk

– hangsúlyozta Orbán.

Beszéde záró etapjában A miniszterelnök rátért a választásokra. Bevezetésként elmondta, a magyar politikának van egy sajátossága miszerint időről időre létrejön egy olyan nagy párt, ami nem csak egy-egy ideológiát tűz a zászlajára, hanem az egész magyar nép képviseletét. Ezek a pártok hosszú időre rendezkednek be, egészen addig, amíg bírják a magyar nép támogatottságát.

Szép dolog az ideológia, de a nap végén egyetlen megkerülhetetlen tényező van, és ez a magyar nép

– mondta Orbán, megjegyezve ugyanakkor azt is, hogy ilyet ma már nemigen lehet mondani, mert egyből populizmusnak bélyegzik.

A miniszterelnök szerint a Fidesz programja mögött elsöprő társadalmi többség áll, kérdés, választási többség is lesz-e belőle. Szerinte lesz, ha becsülettel dolgoznak a következő hetekben. Az október 23-ai Békemenetről is megemlékezett, mint mondta, éppen csak megmutatták a bicepszeiket, sokan voltak, de nneél csak többen lesznek.

Hiába áll elénk a teljes baloldal, Brüsszel és Soros György egész hadserege, együtt a legvastagabb falakon is át fogunk menni. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

– zárta beszédét Orbán Viktor, mire a nézőtér ismét vastapsban tört ki, a hangfalakból pedig felcsendült a Listen to your heart.

The post Orbán Viktor: Azt ajánljuk Magyarországnak, hogy akarjon többet first appeared on 24.hu.

Related posts

Letépte a hazafelé tartó idős nők nyakláncait egy férfi Budapesten

MO.CO.HU

Mayweather 100 ezer dollárt ad annak, aki segít neki

MO.CO.HU

Több száz rab halt meg koronavírusban a túlzsúfolt brazil börtönökben

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This