14.6 C
Budapest
March 29, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
békési eszterbetlehem dávidMAGYARORSZÁGSportúszásúszó obúszó ob 2021

Tíz perc alatt kétszer is kizárták a magyar úszótehetséget

Békési Eszter magyar csúccsal nyert 200 méter mellen szombaton a Kaposváron zajló rövid pályás úszó országos bajnokságon. Az egriek 19 éves versenyzője 2:20.57 perccel csapott célba, amivel Hosszú Katinka 2019-es 2:20.63-as rekordját adta át a múltnak.

Kapcsolódó
Bernek Péter: Turi György nyomdafestéket nem tűrő módon ordibált velem

Nem tűrhette tovább szó nélkül, amit az édesapjáról mondott.

„Nagyon jól sikerült a felkészülésem, így számítottam arra, hogy jó lesz az idő. Keményen dolgoztam ezért, rettentően boldog vagyok, hogy sikerült új országos csúcsot úsznom! Most egy kicsit más taktikával mentem, erősebben kezdtem, mint ahogy szoktam, nem akartam, hogy épphogy lecsússzak az új országos csúcsról. Jól bírtam végig, szépen volt összerakva ez a kétszáz mell” – nyilatkozta.

A női 4×100 méteres gyorsváltók küzdelmei során is országos csúcs született: a Vasas stafétája – Gyurinovics Lili, Molnár Nóra, György Réka és Gyurinovics Fanni – a győriek 2018-as, 3:41.58 perces rekordjából négy tizedet faragva, 3:41.18-cal diadalmaskodott.

Németh Nándor három 100 méteres repesztéssel három aranyat akasztott: kettőt váltóban, egyet pedig az egyéni szám bajnokaként.

Kapcsolódó
„Elítélek mindennemű abúzust uszodán belül vagy kívül”

Szilágyi Liliána is megszólalt Turi György ügyében.

Telegdy Ádámnak is meglett a harmadik győzelme, ő kétszáz háton bizonyult a legjobbnak – míg Sebestyén Dalma hat ezüst után ünnepelhetett aranyérmet a 400 vegyes megnyerésével.

Hihetetlenül boldog vagyok! Az elmúlt két napban sikerült hat ezüstöt begyűjtenem, így ez az arany nagyon jól esik a lelkemnek!

Kőkemény verseny volt, jót mentünk a lányokkal, a végén majdnem megelőztek, így már az ájulás szélén voltam az utolsó öt méteren. Nagyon boldog vagyok, hogy még a világkupás időmön is tudtam javítani” – mondta Sebestyén Dalma.

Egészen másfajta csúcsot állított fel a 18 éves szupertehetség, Betlehem Dávid:

a magyar úszósport történetében alighanem az első – de világviszonylatban is páratlan talán –, akit tíz perc leforgása alatt két versenyszámban is kizártak.

Előbb a 100 gyors B döntőjében ugrott ki hasonlóan látványosan, mint egy napja Telegdy Ádám, majd a kétszáz hát A fináléjában haladt a kelleténél tovább a víz alatt a nyílt víz junior Európa-bajnoka, aki különösen a második miatt bánkódott.



The post Tíz perc alatt kétszer is kizárták a magyar úszótehetséget first appeared on 24.hu.

Related posts

“A túlérzékenységem édesanyámtól örököltem” – exkluzív interjú Kiss Anna Laurával

MO.CO.HU

Miért nem jön össze a baba? Lehet, hogy a prosztatával van baj!

MO.CO.HU

Orbán Viktor gratulált Lovász Lászlónak

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This