37.5 C
Budapest
May 29, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
izrael Közélet MAGYARORSZÁG pegasus pegasus-ügy vadai ágnes

Pegasus-ügy: az izraeli védelmi miniszterhez fordul a DK

A Demokratikus Koalíció (DK) Beni Ganchoz, az izraeli kormány védelmi miniszteréhez fordul a Pegasus-üggyel kapcsolatban – közölte kedden a párt frakcióvezető-helyettese. Vadai Ágnes, aki egyben a parlamenti Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának alelnöke is, emlékeztetett: a múlt héten derült ki, hogy a magyar kormány valóban ügyfele volt a Pegasus megfigyelőszoftvert kifejlesztő NSO nevű cégnek.

Mivel jelenlegi tudásunk szerint az NSO csak miniszteri engedéllyel adhatja el a kémszoftvert külföldre, a DK az izraeli kormányhoz fordult – olvasható a közleményben. A párt ezzel együtt tudni szeretné, hogy milyen lépéseket tervez az izraeli kormány az általuk ellenőrzött Pegasus kémszoftver jogellenes felhasználásával kapcsolatban.

Vadai a közleményben kijelentette: elfogadhatatlannak tartják, hogy „az Orbán-kormány pusztán azért hallgat le ártatlan civileket, újságírókat, politikusokat és a NER velejéig romlott rendszerétől független üzletembereket, mert azok nem értenek egyet a kormánnyal”.

Kapcsolódó
Néhány év alatt lett a megfigyelési piac meghatározó szereplője a Pegasust kifejlesztő cég

Az NSO Group tulajdonosai kezdetben termékelhelyezéssel foglalkoztak, aztán egy éles váltással áttértek a kiberhírszerzésre – igen nagy sikerrel.

The post Pegasus-ügy: az izraeli védelmi miniszterhez fordul a DK first appeared on 24.hu.

Related posts

Váratlanul elhunyt Beck Zsuzsanna, a Vörösmarty Gimnázium igazgatója

MO.CO.HU

Ha Matthew McConaughey csak egy elszállt suttyó, akkor nagyon jól titkolja

MO.CO.HU

1 millió eurós, magyar-lengyel program indul a jordániai kórházak segítésére

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status