37.5 C
Budapest
May 24, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
ajatollah betiltás irán MAGYARORSZÁG Nagyvilág újság

Iránban betiltottak egy újságot, mert a címlapján az ajatollah keze meghúzza a szegénységi küszöböt

Az iráni hatóságok betiltottak egy lapot, aminek a címlapján Hamenei ajatollahot, illetve az ő bal kezét ábrázolta, amint meghúzza a szegénységi küszöböt Iránban – írja az MTI.

A Mehr félhivatalos hírügynökség adott hírt arról, hogy az iráni sajtót felügyelő szerv hétfőn bezáratta a Kelid nevű napilapot, miután szombati számában címlapján közölt egy cikket azzal a címmel, hogy Irániak milliói élnek a szegénységi küszöb alatt. A cím alatti grafikán egy emberi kéz meghúz tollal egy vörös vonalat, amely alatt felfelé nyúló emberi sziluettek láthatók. A rajz hasonlít egy korábbi, Hamenei bal kezét ábrázoló grafikára. Látható rajta az a jellegzetes fekete pecsétgyűrű, amelyet Irán legfőbb vallási és politikai vezetője visel bal kezének gyűrűs ujján. Hamenei jobb keze egy 1981-es bombázásban megsérült, és azóta béna.

Az IRNA hírügynökség is közölte, hogy bezárták a lapot, de magyarázatot nem fűzött hozzá. Az újságírók védelmével foglalkozó amerikai szervezet, a CPJ felszólította az iráni hatóságokat, hogy azonnal vonják vissza a döntést.

Irán súlyos gazdasági helyzetbe került azután, hogy Donald Trump volt amerikai elnök három évvel ezelőtt kiléptette az Egyesült Államokat a 2015-as iráni atomalkuból, és újra szankciókat vezetett be Teherán ellen. Az iráni fizetőeszköz elértéktelenedett, az infláció rekordokat döntött, a szankciók – írja az AP – “ott sújtották az átlagembert, ahol a legjobban fáj”.

The post Iránban betiltottak egy újságot, mert a címlapján az ajatollah keze meghúzza a szegénységi küszöböt first appeared on 24.hu.

Related posts

A fiatal pár, ami ma is úgy él, mintha a harmincas években járnánk

MO.CO.HU

Már négy európai ország megelőzött minket átoltottságban

MO.CO.HU

Meztelenre vetkőztette, ájulásig fojtogatta barátnőjét a Westend lépcsőházában

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status