13.8 C
Budapest
March 28, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldbelügyminisztériumkósa lajosMAGYARORSZÁGpegasusvásárlás

Megkérdezték, eljárnak-e Kósa Lajossal szemben, de az államtitkár úgy tett, mintha nem hallotta volna a kérdést

Szilágyi György, a Jobbik Parlamenti képviselője Kósa Lajos múlt heti beismerése apropóján fordult a Belügyminisztérium képviselőjéhez a Parlamentben.

Kapcsolódó
Kósa Lajos a Pegasus-ügyről: a belügy vette a szoftvert

Szerinte a szolgálatok törvényesen jártak el. Vadai Ágnes további vizsgálatokat sürgetett.

Szilágyi arról beszélt, „azt tudjuk, hogy törvénytelenül” figyeltek meg újságírókat és ellenzéki politikusokat a Pegasus szoftverrel, „ennyit tudott az ország, amíg nem jött Kósa Lajos”, aki a múlt héten elismerte, hogy a Belügyminisztérium vásárolta meg ezt a kémszoftvert. Szilágyi szerint Kósa minősített adattal való visszaélést követtett el, ami 3 év börtönnel sújtható. Emiatt azt kérdezte: hajlandóak-e eljárni Kósa Lajossal szemben, lesz-e ennek következménye?

Kontrát Károly, belügyi államtitkár nem felelt a kérdésre, csak azt mondta: 2010 május óta illegális megfigyelés nem történt Magyarországon. Ezután némileg meglepő módon azt mondta Szilágyinak: „Ön… arra kérem, tartsa be a törvényeket.”

Szilágyi minderre úgy reagált: nem ez volt a kérdés. Kósa Lajos államtitkot sértett, eljárnak-e vele szemben, hiszen olyan adatot hozott nyilvánosságra, amit nem hozhatott volna – tette fel újra a kérdést.

Kontrát Károly szerint Szilágyi György „nagyon ideges” lett a válaszától, amikor szembesítette, kivel van szövetségben. „A magyar szervek mindenkivel szemben betartják a hatályos jogszabályokat” – mondta Kontrát, anélkül, hogy nyilatkozott volna Kósáról.

Múlt csütörtökön az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága elfogadta Pintér Sándor belügyminiszter beszámolóját a Pegasus-ügyben. Az állami hírügynökség jelentése szerint Kósa Lajos, a testület fideszes elnöke a kétórás zárt ülés után többször is arról beszélt, hogy az izraeli kémprogramot a Belügyminisztérium vette meg.

Kapcsolódó
Szankciót emleget a Pegasus gyártója Kósa Lajos beismerése után

Az NSO azt írta a 24.hu-nak, hogy semmilyen szinten nem tolerálják a kémszoftver visszaélésszerű felhasználását.

The post Megkérdezték, eljárnak-e Kósa Lajossal szemben, de az államtitkár úgy tett, mintha nem hallotta volna a kérdést first appeared on 24.hu.

Related posts

Kisbusszal ütközött egy autó a 4-es főúton, egy ember meghalt

MO.CO.HU

Az Európai Parlament jóváhagyta az uniós költségvetést

MO.CO.HU

Orbán visszatért a gonoszsághoz

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This