10.5 C
Budapest
April 19, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
bkikGazdasággazdaságélénkítő akcióMAGYARORSZÁG

Újabb gazdaságélénkítő akciókat indít a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara

Sikerrel zárult a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) „Újra nyitva Budapest” – #újranyitvaBP fogyasztásösztönző kuponprogramja – írta a kamara közleményében. A BKIK Szolidaritási Alapján belül elkülönített 50 millió forintos kerettel június 21-én meghirdetett programja 44 budapesti étterem 227 pályázatával mintegy 10 000 egészségügyi dolgozót, pedagógust, önkormányzati dolgozót, tűzoltót és polgárőrt látott vendégül.

A BKIK emellett a közelmúltban elindította önálló programját a Budapestre irányuló belföldi turizmus támogatására. A budapesti turisztikai és vendéglátóipari vállalkozások helyzetét a lezárások feloldását követően is megnehezíti az idegenforgalom elmaradása, ezért a kamara szerint ennek az iparágnak is szüksége van a támogatásra. A belföldi turisztikai program költségét a BKIK Szolidaritási Alapjából, 25 millió forintos induló keretből fedezik, ami fejenként 50 ezer forintos támogatást tehet lehetővé mintegy 500 vidéki, szerint első sorban egészségügyi dolgozó számára. A programban a BKIK a turizmus és a vendéglátás területén működő önkéntes kamarai tagvállalkozásokkal együttműködve 50 fős kétnapos autóbuszos városnéző túrákat szerveznek a fővárosba.

„Hisszük, hogy a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Szolidaritási Alapjának eddig rendelkezésre 75 millió forintjából jó és hasznos kezdeményezéseket indítottunk. Ugyanakkor határozottan úgy gondoljuk, hogy mindez nem elég. A fővárosi vállalkozásoknak igenis több forrásra és több támogatási programra van szüksége a talpra álláshoz, ezért most szeretnénk magasabbra tenni a lécet: Szolidaritási Alapunk bővítésére elindítjuk forrásgyűjtő kampányunkat. Arra kérjük azokat a vállalatokat, akik az elmúlt másfél évben a világjárvány ellenére vagy éppen annak köszönhetően sikeresek maradtak, hogy csatlakozzanak az alaphoz, hogy még több budapesti vállalkozást és még több közösséget tudjunk bevonni a támogatási programjainkba. Dolgozzunk együtt tovább a budapesti cégekért és támogassuk együtt a fennmaradásukat!” – mondta Nagy Elek, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

A BKIK hangsúlyozta, folyamatosan egyeztet a budapesti vállalkozásokkal és olyan programokon is dolgozik, hogy a cégek ellenállóbbá váljanak az elhúzódó járványhelyzettel szemben. Mivel a tél közeledtével egyre több lakossági szolgáltató fogadja zárt helyiségben vendégeit, vásárlóit, a kamara indikatív ajánlattételi felhívást tett közzé légsterilizáló berendezések hazai gyártói és forgalmazói részére. A kezdeményezés célja, hogy a fővárosi kis- és középvállalkozások biztonságos, vírusmentes körülmények között folytathassák munkájukat és fogadhassák ügyfeleiket. A kamara weboldalán már elérhető felhívást a BKIK tervei szerint a jövőben újabb hasonló programok, pályázatok, vállalkozássegítő konstrukciók követik majd.

The post Újabb gazdaságélénkítő akciókat indít a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara first appeared on 24.hu.

Related posts

Újabb négy tűpontos HIMARS-rendszert kap Ukrajna

MOCOHU

Megkínozták a pápát halála előtt

MOCOHU

A kínai vakcina ellen egymilliárd adag oltást vet be az Egyesült Államok

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This