18.3 C
Budapest
March 28, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
MAGYARORSZÁGNagyvilágpolgári áldozatokszíriaszíriai háború

Négy iskolába induló gyerek lett a szíriai háború legújabb áldozata

Legalább tizenegy ember meghalt abban a bombázásban, amit a szíriai hadsereg vitt véghez a kormányellenes felkelők által ellenőrzött Ariha város lakónegyedében. A szerdai művelet áldozatai között a Reuters hírügynökség szerint több gyerek is van. Ezt az értesülést az UNICEF később megerősítette:

négy gyermek biztosan meghalt a bombázásban.

A mai erőszak újabb figyelmeztető jel, hogy a szíriai háborúnak még nincs vége. A civilek, köztük sok gyermek, továbbra is kénytelen elviselni a brutális, évtizedes konfliktus terheit

– áll az UNICEF közleményében. A gyermekeket akkor érte a halálos találat, amikor éppen iskolába mentek. A török állami hírügynökség azt állítja, hogy a szíriai kormányerők és az Irán által támogatott milíciák kimondottan a város központjában lévő piacot célozták meg.

A város Idlib régióban található, ez az országnak az egyetlen olyan része, amely még mindig nem került kormányzati ellenőrzés alá, annak ellenére, hogy a szíriai háború már egy évtizede tart. Az AlJazeera bejrúti tudósítója libanoni forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a piactéri bombázást egyesek megtorlásként értelmezik a szerda reggeli damaszkuszi merénylet fejében. Damaszkuszban a szíriai fővárosban reggel robbant fel egy katonai busz egy forgalmas közlekedési csomóponton, ahol a jármű épp egy forgalmas híd alatt haladt át a reggeli közlekedési csúcsidőszakban.

The post Négy iskolába induló gyerek lett a szíriai háború legújabb áldozata first appeared on 24.hu.

Related posts

Négy beteg hunyt el, 246 új fertőzöttet találtak Magyarországon

MO.CO.HU

Galla Miklós nyílt levelet írt Orbán Viktornak

MO.CO.HU

Börtönre ítéltek a nőt, aki szándékosan köhögött le egy másik embert

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This