7.9 C
Budapest
April 23, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
GazdasághalálozásjárványkoronavírusMAGYARORSZÁGmunkaszünetNagyvilágoroszországputyinvlagyimir putyin

Jóváhagyta Putyin az egyhetes munkaszünetet

Vlagyimir Putyin orosz elnök rábólintott az orosz kormány által kezdeményezett átmeneti munkaszüneti periódusra, amelyre a koronavírus okozta járványhelyzet minden eddiginél riasztóbb alakulása ad okot. Mint arról kedden már beszámoltunk, Tatjána Golikova miniszterelnök-helyettes tett javaslatot arra, hogy október 30-tól vezessenek be egy egész héten át tartó munkaszüneti időszakot, és a kabinet egyúttal fel is kérte Putyin elnököt, hogy engedélyezze a lépést. Az elnök az engedélyt szerdán megadta, így a jövő hét szombattól egészen november 7-ig az egész országra kiterjedő munkaszünetet rendelnek el Oroszországban. Az MTI szerint a Rosszija 24 televízió által élőben közvetített kormányülésen Putyin azt mondta, a munkabéreket a kényszerszabadság alatt is ki kell fizetni a munkavállalóknak.

A Kreml mindeddig kizárta azt a lehetőséget, hogy újra országos lezárást hirdessenek, mert a járvány elején bevezetett korlátozások súlyos csapást mértek az orosz gazdaságra, ami csorbította Putyin népszerűségét is.

Oroszország napi szintű koronavírus-halálozási adatai hetek óta az egekben vannak, és a halálozás épp a hétvégén haladta meg első ízben az 1000-et. Az orosz kormány koronavírus-munkacsoportja hétfőn azt közölte, hogy körülbelül 45 millió orosz, vagyis a 146 millió lakosú ország 32 százaléka szerzett eddig teljes körű oltottságot.

Az orosz egészségügy adatszolgáltatása szerint szerdán újabb abszolút csúcsot ért el a koronavírussal összefüggő napi halálozások száma. Szerdára virradóra már 1028 új halálesetet rögzítettek.

Putyin szerdán azt is jóváhagyta, hogy azoknak az oroszországi régióknak, ahol a legsúlyosabb a járványhelyzet, már október 23-tól tegyék lehetővé a munkaszünet bevezetését. Idén korábban május 1. és 10. között rendeltek el hasonló kényszerszabadságot Oroszországban.

The post Jóváhagyta Putyin az egyhetes munkaszünetet first appeared on 24.hu.

Related posts

Survivor: A törzsi tanács Sabirát küldte a Holtak szigetére

MOCOHU

Egy jó szerződéssel megelőzhető a bérbeadó és a bérlő közti közötti konfliktus

MOCOHU

Homályos tulajdonosi hátterű cégnek adja el az állam a taszári repülőteret

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This