10.9 C
Budapest
March 28, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
adóhatóságadóhivatalGazdaságMAGYARORSZÁGnavnemzeti adó- és vámhivatal

Budapesti kocsmarazziára indulnak a NAV-ellenőrök

Folytatja korábban megkezdett „kocsmarazziáját” a fővárosban az adóhivatal; a NAV az italok vizezése, a feketefoglalkoztatás és a számla nélküli értékesítés ellen lép fel – írta a Magyar Nemzet.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) augusztus végén a budapesti bulinegyedben tartott ellenőrzést, most a főváros déli kerületeiben kezdett átfogó, két hónapig tartó ellenőrzési sorozatba. Az adóellenőrök a pénzügyőrökkel együtt mennek a helyszínekre.

A lap azt írta, a hatóság legfrissebb, nyilvánosan is elérhető ellenőrzési terve alapján a NAV a főváros kilenc déli kerületében kezdett vizsgálódásba, így a XVIII., XIX., a XX., a XXI., a XXII. és a XIII. kerület mellett Ferencváros, Újbuda és a Hegyvidék italméréseiben és vendéglátóhelyein is feltűnhetnek a hivatal emberei. Ráadásul az adóellenőrök mellett pénzügyőrök is részt vesznek az ellenőrzésekben.

A NAV szóvivője, Kis Péter András elmondta, hogy több szabály betartását is vizsgálják, elsősorban arra kíváncsiak, hogy a vállalkozások fel tudják-e mutatni a jövedéki termékek, azaz az alkoholos italok beszerzését igazoló számlákat, ahogy arra is, hogy megvannak-e az alkoholtermékek zárjegyei. Mint minden hasonló ellenőrzéskor, most is kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a vállalkozók adnak-e nyugtát, számlát a vevőknek, megfelelően használják-e online pénztárgépüket, hogy bejelentették-e alkalmazottaikat. Az ellenőrzés-sorozat október 18-án indult, és december 18-ig tart.

A mostani kocsmarazziát is előre meghirdette a NAV, a legfontosabb részletek az Adótraffipax elnevezésű, a hatóság internetes oldalán elérhető tájékoztatási felületen olvashatók. Kis Péter András hozzátette: már több mint kétezer ellenőrzést jelentett be itt a NAV; a tájékoztatási módszer – az online pénztárgépekkel együtt – a hétköznapokban segíti a feketegazdaság elleni hatósági fellépést.

(MTI)

The post Budapesti kocsmarazziára indulnak a NAV-ellenőrök first appeared on 24.hu.

Related posts

Vanessa Redgrave nem kíván egy filmben szerepelni Kevin Spacey-vel

MO.CO.HU

Várhatóan drágulni fognak a jegyárak az easyJetnél a különadó miatt

MO.CO.HU

Az Evergrande 90 ezer milliárd forintnyi hitelállományával pukkant egyet a kínai ingatlanbuborék

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This