20.2 C
Budapest
April 27, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
cseh lászlókós hubertMAGYARORSZÁGolimpiaolimpia 2024olimpiai bajnokpárizs 2024Sportúszás

„A példaképem Cseh László, olimpiai bajnok akarok lenni”

A vegyes úszó Kós Hubert a DIGI Sport híradójának azt mondta: Cseh László a legnagyobb példaképe, és ő már gyerekkorában eldöntötte, hogy – a hatszoros olimpiai érmes példaképét tulajdonképpen megelőzve – olimpiai bajnoki címet nyerjen. Már akár Párizsban, de az se baj, ha csak egy-két olimpiával később.

Kapcsolódó
„Inspiráció voltál nekem és megannyi másik úszónak” – könnyfakasztó búcsúbeszédet mondott Cseh László riválisa

Egymással kellett versenyezniük, végül mégis összebarátkoztak.

A Magyarock Facebook-oldala még a tokiói olimpia alatt megosztott egy két képből álló fotómontázst Kós Hubertről és Cseh Lászlóról. Az első a 2013-as barcelonai világbajnokság után készült, amelyen a 10 éves Kós Hubert szurkolóként pózol a nála még két fejjel magasabb Cseh Lászlóval, a másik fotón pedig már versenyzőtársként áll a két vegyes úszó egymás mellett a tokiói olimpián.



Kós Hubert a DIGI Sport híradójának azt mondta, nagyon örül, hogy még egy olimpián tudott versenyezni Cseh Lászlóval, egyúttal mesélt a fotókon látható kabaláról is.

Ezt a kabalát írta alá nekem legelőször, amikor találkoztam vele a reptéren. Ezt nyilván megtartottam, és visszahoztam neki, hogy írja alá újra. Cseh László a legeslegnagyobb példaképem, és úgy nőttem fel, hogy őt néztem minden egyes versenyen

– nyilatkozta a Sport 24-nek Kós Hubert, aki Tokióban végül nem jutott döntőbe 200 vegyesen, pedig a legjobb idejével, az Eb-n úszott junior világrekordjával Cseh Lászlót is megelőzve ötödik lehetett volna.

„Az olimpián nagyon sokat tanultam, azért ez is nagyon jó eredmény, hogy 18 évesen 20. lettem. A Világkupán már alkalmaztam is azt, amit az olimpián tanultam: nem szabad az elején túlságosan elmenni, mert nagyon elfáradok. Ez most bevált, hiszen nagyon a végén fordultam 100 méternél 200 háton, a hetedik helyen, és onnan jöttem előre, és nyertem meg a döntőt. Szerintem azzal, hogy kint voltam az olimpián, nagyon sokat tapasztaltam, és ezt bele tudom majd tenni az úszásaimba” – mondta Kós Hubert.

„Hubi az egyik olyan versenyző, akitől a jövőben a világversenyeken érmet várunk, az egyik legtehetségesebb versenyzője az utánpótlás-garnitúránknak” – méltatta a 18 éves úszót a Reggeli Startban Sós Csaba szövetségi kapitány.

Kós Hubert tehetségét a nemrég véget ért budapesti Világkupán bizonyítva mindhárom színű éremből nyert egyet-egyet.

„Hatalmas élmény volt, hogy a magyar szurkolók előtt tudtam úszni, és ezt tényleg nekik köszönhetem, hogy ilyen jól sikerült a verseny, főleg a hátúszás, amelyet megnyertem, és szinte behúztak a célba.”

„Az, hogy három és fél hét felkészülés után ilyen időket tudott úszni, és viszonylag érett taktikai felépítéssel, az különösen derűlátásra ad okot, de nemcsak maga a győzelem, hanem ahogyan azt elérte” – jegyezte meg Magyarovits Zoltán, Kós Hubert edzője.

Kós célja, hogy ne csak magasságban, hanem olimpiai eredményességben is túlnőjön példaképén, Cseh Lászlón – ez pedig csakis egy módon válhat valóra.

Én olimpiai bajnok akarok lenni, ez száz százalék, ezt már nagyon kicsi koromban eldöntöttem. Majd meglátjuk, hogy a párizsi olimpia hogy sikerül, de szerintem még két-három olimpián is esélyem lehet részt venni.

Idén még a rövid pályás Eb-n és vb-n is szoríthatunk majd Kós Hubert sikereiért.

The post „A példaképem Cseh László, olimpiai bajnok akarok lenni” first appeared on 24.hu.

Related posts

Elhunyt Bill Clinton egykori ellenfele

MOCOHU

Egan Bernal újra megpróbálja megnyerni a Tour de France-t

MOCOHU

PDSZ: A tanársztrájk után volt, akinek azt ajánlották, keressen egy jó ügyvédet

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This