6.5 C
Budapest
April 19, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
adósságcsehországÉlet-StílusgyerekekMAGYARORSZÁGtartozásvagyonelkobzás

Több mint kétezer gyerek él adósságban a cseheknél

Kétezernél is több olyan gyerek él Csehországban, akiket komolyan fenyeget a vagyonelkobzás, mivel adósságot görgetnek maguk előtt. A Napi.hu azt írja ezzel kapcsolatban, hogy az országban csak idén nyáron hozták meg azt a törvényt, amely nem teszi lehetővé, hogy a szülők vagy más, a gyerek felügyeletével megbízott felnőttek elhárítsák a 18 éven aluliak adósságának kifizetését.

A szóban forgó fiatalok nagyrésze utazási bliccelésekkel gyűjtötte össze az adósságát, de jellemző okok még a könyvtári büntetések, telefonszámlák és kórházi számlák is.

Csehországban a gyerekek úgy tudnak eladósodni, hogy a szülők korábban elmulasztották a tartozásaik kiegyenlítését. Ennek következtében az adósság a követeléskezelőkhöz kerül, akik még büntetőkamatokat is felszámolnak. Ennek a folyamatnak veszi elejét a júliusban meghozott törvénymódosítás, ami kimondja, hogy felnőtt személy nem verhet adósságba 15 évnél fiatalabb gyereket.

Ami viszont továbbra is probléma, hogy a jogszabály módosítása nem rendelkezik a már eladósodott fiatalok tartozásainak rendezéséről, a bankok pedig egyelőre nem tűnnek partnernek abban, hogy elengedjék a kintlévőséget.

The post Több mint kétezer gyerek él adósságban a cseheknél first appeared on 24.hu.

Related posts

Parlagfűevő bogár adhat reményt az allergiásoknak

MOCOHU

A célvonaltól két percre esett össze egy maratonfutó

MOCOHU

Balla Irma-gyilkosság: új bizonyíték kerülhetett elő

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This