9.7 C
Budapest
April 27, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
kongsbergMAGYARORSZÁGNagyvilágnorvégianyílvesszős támadástámadás

Nyílvesszős támadás történt egy norvég városban, többen meghaltak

Több ember meghalt és sokan megsebesültek, miután egy férfi nyílvesszőkkel támadt a járókelőkre Norvégiában, írja a BBC.

A rendőrség tájékoztatása szerint az incidens az Oslótól 80 kilométerre délnyugatra fekvő, 28 ezer fős Kongsberg városában történt helyi idő szerint 18 óra 15 perc magasságában.

A rendelkezésre álló adatok arra utalnak, hogy a gyanúsított egyedül hajthatta végre a támadást. Øyvind Aas helyi rendőrkapitány azt nyilatkozta, egyelőre túl korai lenne kijelenteni, hogy terrortámadásról van szó.

Aas újságírói kérdésre válaszolva elmondta, Oslóból is a városba irányítottak rendőröket és bombakereső csapatokat. Rengeteg szemtanút kell kihallgatniuk.

A norvég lapok szerint az elkövető először egy Coop Extrából lőtt az emberekre válogatás nélkül, majd a város több pontján is folytatta a vérengzést, mielőtt elfogták, de ezek az információk zavarosak. A letartóztatott férfit mostanáig nem hallgatták ki.

Håkon Mosvold Larsen / NTB / AFP

Harald Kristiansen, a Coop szóvivője a norvég állami sajtóval azt közölte, egyik üzletükben súlyos incidens történt, ugyanakkor nem bocsátkozott részletekbe. Azt elmondta, hogy a cég munkavállalói közül senki nem sérült meg.

Az áldozatok számáról egyelőre nem tudni pontos információt, de a helyi sajtó késő este öt halottról írt. A sérülteket a közeli kórházakba szállították, a lakosokat pedig felszólították, hogy ne mozduljanak ki otthonról.

A támadó nem adta meg magát egyből, összetűzésbe került a rendőrökkel. Állítólag egy civil ruhás rendőr is hátba lőtt, de Aas ezt nem erősítette meg.

Håkon Mosvold Larsen / NTB / AFP

A helyszínre rengeteg jármű érkezett, helikopterek is köröznek a levegőben.

Kari Anne Sand, Kongsberg polgármestere a VG című lapnak azt mondta, a támadás tragédia minden érintett számára.

Nincsenek szavaim. Krízisközpontot állítottunk fel egy helyi hotelben. Minden tőlünk telhetőt megteszünk

– mondta.

Monica Maeland norvég igazságügyi minisztert tájékoztatták az eseményekről és folyamatosan figyeli a fejleményeket.

A rendőrség későn este azt a tájékoztatást adta ki, hogy országszerte minden rendőrt felfegyvereznek. Ez egy óvintézkedés a rendkívüli helyzetben. Norvégiában egyébként normál helyzetben nem hordanak maguknál éles lőegyvert az egyenruhások, de szükség esetén van hozzáférésük azokhoz.

The post Nyílvesszős támadás történt egy norvég városban, többen meghaltak first appeared on 24.hu.

Related posts

Többen halnak meg szájüregi daganatban, mint közúti balesetben

MOCOHU

Ezúttal Japánból érkezett a gyógyír

MOCOHU

WHO: korai lenne még lazítani az óvintézkedéseken Európában

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This