10.5 C
Budapest
April 19, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
a tanárcseh verziófilmtvKultúraMAGYARORSZÁGnagy ervinrtl klubsorozatszlovákszlovén

Magyarok készítik A Tanár szlovák, cseh és szlovén változatát is

Magyarország és Szlovákia után Csehországban és Szlovéniában is a Paprika Studios magyar alkotógárdája kapott megbízást A Tanár című televíziós sorozat helyi változatának elkészítésére. A budapesti központú műsorgyártó szakembereinek irányításával készült, helyi nézői igényekhez igazított sorozat így immár négy kelet-közép európai országban lesz látható – olvasható a Paprika Studios közleményében.

A Tanár eredetije amúgy nem magyar. A német Der Lehrer alapján készült sorozat helyi változata Kelet-Európában elsőként a magyar nézők számára készült el, 2018-ban (akkori kritikánkat itt olvashatják). A Tanár Nagy Ervin főszereplésével ezidáig 3 évadot futott, kimagasló nézettséget hozva az RTL Klubnak. A történet folytatása, a 4. évad is elkészült, hamarosan pedig a szlovák és cseh nézők után már a szlovén közönség előtt is bemutatkozik a sorozat. Az adott ország nézői ízléséhez igazított, helyi népszerű színészeket felvonultató változatokat a kelet-közép európai régió egyik legnagyobb műsorgyártójának számító, budapesti központú Paprika Studios cseh, szlovén és szlovák alkotógárdája készíti Trunkó Bence showrunner és Pusztai Ferenc producer vezetésével.

Szlovákia

2020-ban északi szomszédjainknál Pán profesor címen a Markíza televízió tűzte műsorra, címszerepben az ország egyik legnagyobb sztárjával, Tomáš Maštalírral. A szlovák változat különlegessége, hogy olyan epizódokkal is bővült a sorozat, amelyek nem szerepeltek az eredeti formátum történetvezetésben, és a Paprika Studios szakemberi kifejezetten a szlovák nézők számára írtak.  Két sikeres szezon után szeptemberben elindult a 3. évad is.

Csehország

Közel 100 napos forgatási időszak után a sorozat életének egyik legmagasabb epizódszámával, szeptemberben dupla részekkel debütált A Tanár. Az extra hosszú cseh változat nyitánya azonnal kimagasló nézettséggel indított a TV Nova-n, az adott nap legjobban teljesítő televíziós programjaként. A csehek első saját szériája a szlovák verzióhoz hasonlóan szintén Pán profesor címmel készül, főszerepben az énekesként és színészként is népszerű Vojtech Dyk-kel, aki játszott többek között a cseh Terápia című sorozatban is, és két szérián keresztül a cseh – szlovák The Voice tehetségkutató zsűritagjaként is feltűnt a képernyőn.

Szlovénia

Mint írják, A Tanár a szlovén televíziós piac idei legnagyobb szabású projektjének számít. A forgatás már befejeződött, jelenleg az utómunkálatok zajlanak. Ahogyan az előző három esetben, így itt is a helyi közönség ízléséhez alakítva, helyi, népszerű színészekkel készült.  A 10 epizódon át bonyolódó történetet Jure Henigman főszereplésével láthatják majd a nézők, a POP TV csatornán. Még képernyőre sem került az első évad, amikor a csatorna úgy döntött, hogy megbízást ad a következő széria fejlesztésére.

The post Magyarok készítik A Tanár szlovák, cseh és szlovén változatát is first appeared on 24.hu.

Related posts

Orbán az Európai Parlamentben: Megvédtük a magyarok pénzét

MOCOHU

A Veszprém belehúz a BL-ben, egy csoportba került a Barcásval és a PSG-vel

MOCOHU

RTL Klub: Nyolcmilliárdért ajándékoztunk el lélegeztetőgépeket, de még egyet sem adtunk el a feleslegből

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This