14.8 C
Budapest
April 27, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
birkózásMAGYARORSZÁGsastin mariannaSportvisszatérés

Nem akar szétesni, ezért újra edz a 38 éves magyar világbajnok

A magyar birkózás első és eddig utolsó női világbajnokát, Sastin Mariannát újra a birkózóteremben lehet megtalálni. Az ötkarikás játékokon szereplő egyetlen magyar női birkózó Tokióban az elveszített nyolcaddöntős meccse után, ott akkor azt mondta, az volt az utolsó olimpiai szereplése. Viszont jelenleg újrakezdte az edzéseket.

„Még nem teljesen mondtam le arról, hogy folytassam, még arról sem, hogy abbahagyjam. Keressük az utat” – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek Sastin Marianna, aki a férjével-edzőjével, Wöller Ákossal közösen döntenek a jövőről.

„A civil életben keressük az utakat, hogy hol tudnám úgy elkezdeni a munkát, hogy közben itt is maradjak, és edzeni is tudjak. Van két államigazgatási diplomám, úgyhogy próbálok ilyen területen, de inkább a sportigazgatás területén munkát keresni. Még tényleg a keresés fázisban vagyok.”

A Vasas 38 éves birkózója Wöller Ákossal négy vb- és hét Eb-érem, valamint egy Európa Játékok-aranyérem után a profi sportolói pályafutást követő életre készülnek lelkileg.

„Mindenféleképpen téma, úgy tervezünk mi is, hogy elsősorban először Olivérnek szeretnénk egy testvért, és akkor meglátjuk majd, hogy hogyan tovább” – szögezte le Wöller Ákos.

Nagy kérdés, el tudja-e képzelni Marianna azt az életet, hogy nem kell járnia már edzésekre.

Őszinte legyek? Nem! De ha még mondjuk el is megyek dolgozni, minden nap itt leszek, vagy kétnaponta, Ákos ugyanígy itt fog edzést tartani, és Olivér is nagyon szeret ide járni.

De addig is – az olimpia utáni másfél hónapos kihagyást követően – egy hónapja óvatosan tér vissza az edzésmunkába.

„Azért is kezdtem el mozogni, mert elkezdett fájni egy-két alkatrész, úgyhogy úgy voltam vele, muszáj valamit mozogni, mert különben szét fogok esni, aztán orvosról orvosra, vagy sebésztől sebészig fogok járni.”

„Most próbáljuk egy kicsit visszaépíteni a birkózásba, az erőnlétét megpróbáljuk kicsit visszahozni a hosszú pihenő után. Technikailag építgetjük, illetve Elekes Emesének próbál minél többet segíteni, hiszen az olimpia előtt ő is rengeteget segített a Mariann-nak” – jegyezte meg Wöller Ákos.

Sastin Marianna a Vasasnál szakosztályi társelnökként is közreműködik, a versenyzéshez való visszatérése pedig egyáltalán nincs lezárva.

Jó volt messziről nézni a vb-t, de lehet, hogy egy hónap múlva már azt mondom, hogy akkor (belevetem magam) még egyszer

– mosolyodott el Sastin Marianna.

The post Nem akar szétesni, ezért újra edz a 38 éves magyar világbajnok first appeared on 24.hu.

Related posts

A nap legfontosabb hírei – 2021. 07. 26.

MOCOHU

Berényi Zoltán megformálója sosem tekintette stábtagnak magát

MOCOHU

Napsütéses szombat vár ránk

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This