6.7 C
Budapest
April 18, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldbizalmi szavazáselnökelőválasztásfekete-győr andrásMAGYARORSZÁGmomentum

Távozik a Momentum éléről Fekete-Győr András

Közel kétharmados arányban megvonta a bizalmat Fekete-Győr Andrástól a Momentum küldöttgyűlése – értesült a 24.hu vasárnap este.

A bizalmi szavazáson a tagság még kétharmaddal támogatta volna posztján Fekete-Győrt (ebben a körben minden Momentum-tag szavazhatott), a küldöttgyűlés azonban kétharmados többséggel a távozása mellett voksolt.

Kedden írtuk meg, hogy bizalmi szavazást kért maga ellen Fekete-Győr András. Az ellenzéki előválasztáson elinduló politikus a döntését azzal indokolta, hogy a miniszterelnök-jelölti voksoláson az utolsó, 5. helyet érte el: a szavazatoknak mindössze a 3,4 százalékát tudta összeszedni.

Sajnos nem sikerült demonstrálnom a kormányzóképességet, és nem sikerült esélyes jelöltté válnom az első forduló végéig. (…) A legtöbb választói visszajelzés a fiatalságomra és a kormányzati tapasztalat hiányára irányult. Mindkettő jogos és mindkettő igaz.

Fekete-Győr egy október 1-jén délelőtt tartott háttérbeszélgetésen még azt mondta, nem tervez lemondani, az azt megelőző napokban pedig arról beszélt, hogy a Momentum közössége majd értékeli a munkáját, de ő maga nem érezte úgy, hogy távoznia kellene a párt éléről.

Értesülésünk szerint Fekete-Győr András le is mondott elnöki posztjáról.

A párt egyelőre nem reagált megkeresésünkre.

The post Távozik a Momentum éléről Fekete-Győr András first appeared on 24.hu.

Related posts

Kinek érdemes hőszivattyúra váltani?

MOCOHU

Alkotmánybíróság: Nem lehet automatikusan visszatartani a közérdekű adatokat

MOCOHU

A holland kormányfő utálja Orbán Viktort, de az EU-csúcson saját gyengesége miatt volt kemény

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This