13.2 C
Budapest
April 25, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
autósportf1Forma-1forma-1 2021lewis hamiltonMAGYARORSZÁGtörök nagydíjtörök nagydíj 2021toto wolff

Hamilton még a futam után is morgott, amiért a csapata kihívta

Lewis Hamilton úgy végzett az ötödik helyen a Forma-1-es Török Nagydíjon, hogy a belsőégésű motor cseréje miatt a 11. helyről indult.

Kapcsolódó
Bottas először nyert idén, Verstappen visszavette a vezetést a vébén

Hamilton megpróbált kerékcsere nélkül végigmenni, majd a csapattal vitakozott.

Hamiltont a 42. körben kihívta a Mercedes kerékcserére, de a rajt óta ugyanazokat az abroncsokat használó pilóta azt mondta, hogy még maradni akar a pályán. A harmadik helyen autózó címvédő végül nyolc körrel a futam leintése előtt ment ki a bokszba, és az ötödik helyre tért vissza, amin már nem tudott javítani, sőt figyelnie kellett, mert Pierre Gasly ott lihegett a nyakán.

Hamilton még a futam alatt morgott egy sort, hogy kár volt a bokszkiállásért, majd a verseny után is kitért a témára.

„Nem kellett volna bemennem”

„Utólag visszanézve, vagy végig kellett volna mennem az eredeti gumikkal, vagy hamarabb kiállnom. Mert, ha nyolc körrel a vége előtt mész ki, akkor egy száradó pályán nincs idő átesni a szemcsésedési fázison. Amikor a harmadik helyen autóztam, úgy éreztem, képes lehetek arra, hogy megtartsam azt a pozíciót, az ötödik hely már kevésbé örömteli, de lehetett volna rosszabb is” – nyilatkozta Hamilton.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff is megszólalt, elárulva, a versenyadatok alapján úgy tűnt, ha Hamilton nem megy ki a bokszba, Charles Leclerc és Sergio Pérez is megelőzi. Ez végül a kerékcsere miatt meg is történt, és Wolff elismerte, talán a konzervatívabb megoldás lett volna a nyerő: hamarabb kihívni Hamiltont, aki így ugyan pozíciókat veszít, de marad ideje felzárkózni, és aztán előzni.

Mivel Hamilton legnagyobb riválisa, Max Verstappen második lett, így a Red Bull holland versenyzője átvette a vezetést, előnye hat pont a címvédővel szemben. Volt egyébként egy pilóta, aki kerékcsere nélkül ért célba, Esteban Ocon pontszerző lett az Alpine-nal.

The post Hamilton még a futam után is morgott, amiért a csapata kihívta first appeared on 24.hu.

Related posts

Szijjártó: Egyiptomba és a Maldív-szigetekre is szabadon utazhatnak a beoltottak

MOCOHU

Kétszázmillió klímamenekült jöhet a Világbank szerint a következő harminc évben

MOCOHU

Ekkor búcsúzhatunk el a Windows 10-től

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This