9.4 C
Budapest
April 24, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
ekho belvedere kft.ekho magántőkealapGazdaságMAGYARORSZÁGmészáros lőrincvárkonyi andrea

Várkonyi Andrea százmilliókkal szállt be Mészáros Lőrinccel közös cégükbe

Szeptember végén házasodott össze Várkonyi Andrea televíziós személyiség és Mészáros Lőrinc, Magyarország leggazdagabb embere, gazdasági együttműködésük azonban már korábban elkezdődött. Első közös cégüket, az EKHO Belvedere Kft.-t augusztus végén szerezték meg a Mészáros Lőrinchez köthető EKHO Magántőkealaptól. A cégről azon kívül nem sokat tudni, hogy fő tevékenysége saját tulajdonú és bérelt ingatlanok bérbeadása, üzemeltetése, a tulajdonosok pedig 50-50 százalékban érdekeltek a 50 milliós jegyzett tőkéjű vállalkozásban.

Cégbírósági dokumentumok alapján azonban úgy tűnik, hogy a házaspárnak komolyabb tervei vannak: a cég megszerzésekor, augusztus utolsó napján ugyanis összesen 1,5 milliárd forintnyi követelést apportáltak a cégbe. A fejenként 750 millió forintos nem vagyoni hozzájárulás az EKHO Belvedere Kft. tőketartalékába került. Nagyon leegyszerűsítve: Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc is kölcsönadott valakinek vagy valakiknek 750-750 millió forintot és ezeket a követeléseket vitték be a közös bizniszbe.

Cégbíróság

Míg Mészáros Lőrinc esetében egy 750 milliós kölcsön bagatellnek, Várkonyi Andrea esetében meglepően nagynak tűnik. A résztulajdonában lévő, a Mészáros Csoportnak is dolgozó Whitedog Media nevű reklámügynöksége még viszonylag fiatal vállalkozás, egyetlen lezárt üzleti év áll a hátuk mögött – igaz, néhány hónap alatt is 127 milliós bevételt és 52 millió forint nyereséget produkáltak.

Ennél jóval szerényebb eredményeket ért el a Várkonyi család járóbeteg-ellátással foglalkozó közös vállalkozása, a Medigast Kft., amely működése utolsó öt évében szűk 16 milliós bevétel mellett 1 millió 77 ezer forintos adózott eredményt ért el úgy, hogy az utolsó négy évben veszteséges volt.

Az EKHO Belvedere Kft.-vel kapcsolatos kérdéseinket a cégen keresztül elküldtük Várkonyi Andreának és Mészáros Lőrincnek, választ egyelőre nem kaptunk.

The post Várkonyi Andrea százmilliókkal szállt be Mészáros Lőrinccel közös cégükbe first appeared on 24.hu.

Related posts

Drogoztak, orgiát tartottak a tábori kórház koronavírusos betegei

MOCOHU

Boszorkányvadászok, saját démonok, törzsi előítéletek: ezekkel dacolnak a Verzió női dokuhősei

MOCOHU

Méhlegelő-ügy: Fideszes polgármester szúrt oda a kaszáló Fidelitasnak

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This