7 C
Budapest
April 24, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belfölddobrev kláraelőválasztáselőválasztás 2021karácsony gergelykarácsony gergely visszalépMAGYARORSZÁGmárki-zay péter

Karácsony Gergely visszalépett Márki-Zay Péter javára 

Cikkünk folyamatosan frissül!

Némi mérlegelés után bejelentem, hogy a miniszterelnöki kampányomat befejezem, és arra kérem az engem támogatókat, hogy az előválasztás második fordulójában Márki-Zay Pétert támogassák.

– közölte Karácsony Gergely a Márki-Zay Péterrel tartott közös sajtótájékoztatójukon péntek délelőtt. A főpolgármester a bejelentést követően Márki-Zay Pétert méltatta, majd arról beszélt, hogy egyrészt könnyű volt neki ezt a döntést meghoznia, másrészt pedig nehéz. Azért is nehéz ez a döntés, mert egy olyan jobbközép politikust fogok támogatni akivel érdemi vitáink vannak – mondta Karácsony Gergely.

Arra a belátásra jutottam tegnap 11 óra tájba, hogy ha ezt nem lépem meg, akkor Orbán Viktor marad a miniszterelnök

– jelentette ki Karácsony, aki súlyos áldozatnak nevezte a tettét. De hozzátette, hogy aki nem hoz áldozatot, az nem hazafi.

A főpolgármester nyilatkozatának közvetlen előzménye, hogy Fekete-Győr András csütörtökön jelentette be, hogy a Momentum Márki-Zay Pétert támogatja az előválasztás második fordulójában. A párt elnöke többek közt azt mondta: mivel Karácsony és Márki-Zay nem tudtak megállapodni, a Momentumnak döntenie kellett.

A Karácsony-Márki-Zay együttműködési kísérlet szerdán érkezett mérföldkőhöz, miután a főpolgármester rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy nem lép vissza a hódmezővásárhelyi polgármester javára. Márki-Zay ezt követően arról beszélt, hogy Karácsony kész helyzet elé akarja állítani, majd politikai játszmának nevezte a történteket. A közös indulás reményei végül este semmisültek meg teljesen, ugyanis Karácsony Facebookon jelentette be, hogy külön indulnak a második fordulóban Márki-Zay Péterrel.

The post Karácsony Gergely visszalépett Márki-Zay Péter javára  first appeared on 24.hu.

Related posts

Onyutha Judit 15 kilót fogyott, mert már nem ismert magára

MOCOHU

Kate Moss tetoválni tanul, mert fesztiválon akar embereket kivarrni

MOCOHU

“Egész életemben a szüleimnek akartam bizonyítani” – exkluzív interjú Oszvald Marikával

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This