13.8 C
Budapest
March 28, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
bevándorlókfehéroroszországfinnországillegális bevándorlásMAGYARORSZÁGmigrációNagyvilág

Nem nézik többé tétlenül a finn hatóságok a Fehéroroszországból érkező bevándorlóáradatot

A finn parti őrség vizsgálatot indított hét olyan ügyben, amikor illegális bevándorlókat csempésztek Fehéroroszországból térségbeli országokon keresztül Finnországba, írja az MTI.

A vizsgálat szerint az országba bejutott illegális bevándorlók több mint tízen voltak, szinte valamennyien irakiak. A valós szám ennél nagyobb lehet, mivel a nyomozás még kezdeti stádiumban van. A migránsok Fehéroroszországból érkeztek balti országokon és Lengyelországon keresztül Finnországba.

„Azokat a bevándorlókat, akik Lengyelországban, Lettországban és Litvániában kötöttek ki, pénzért más uniós országokba, köztük Finnországba szállítják tovább” – tájékoztatott Jukka Tekokoski, a parti őrség bűnügyi osztályának vezetője.

Az ügynökség szerint az illegális bevándorlókat elsősorban Észtországból érkező kompokon, járművek rakterében elrejtve szállítják Finnországba. A migránsok ezenfelül Lengyelországból légi úton és Németországból kompokon is érkeztek.

Jelenleg mintegy tíz embert gyanúsítanak az illegális bevándorlók Finnországba csempészésével, egy részük finn állampolgár. Eddig még senkit sem vettek őrizetbe.

Litvánia, Lettország és Lengyelország az év elején szembesült a Fehéroroszországból érkező tömeges illegális migráció problémájával. Azóta a litván-fehérorosz határon már több mint négyezer, Ázsiából és Afrikából származó illegális bevándorlót tartóztattak fel. Ez a szám az ötvenszerese a 2020-as év egészére vonatkozó adatnak.

The post Nem nézik többé tétlenül a finn hatóságok a Fehéroroszországból érkező bevándorlóáradatot first appeared on 24.hu.

Related posts

Sztrájkolnak a német vasutasok, több, Budapestről oda tartó vonatnál fennakadás lesz

MO.CO.HU

Százezer ember menekült el otthonról Dél-Lobanonban az izraeli támadások miatt

MO.CO.HU

Megérkezett Magyarországra az orosz vakcina mintája

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This