12.3 C
Budapest
April 19, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldkorrupcióMAGYARORSZÁGmarbellaorbán ráhelspanyolországszállodatiborcz istván

Elítélt sikkasztó szállodáját szerezte meg Tiborcz cége

Különös hír volt szeptember 24-én, hogy a magyar kormányfő lánya és veje, Orbán Ráhel és Tiborcz István családostul a spanyolországi Marbellába költöznek. A hivatalos magyarázat szerint a Tiborcz érdekeltségébe tartozó cég, a BDPST Group egy murciai szállodát vett meg, valamint további terjeszkedésre készül az Ibériai-félszigeten.

Kapcsolódó
Blikk: Spanyolországba költözött Orbán Ráhel és Tiborcz István

A bulvárlap szerint a család Marbellán telepedett le.

A HVG most utánajárt, pontosan mi is a háttere a 84 szobás, 9,3 millió euróért megvett hotelnek. Juan Antonio Rocáé volt a hotel, aki évekig Marbella városi tanácsának várostervezési menedzsere volt, magyarul mindenféle építkezést kontrollált, sőt kenőpénzeket is elfogadott. Rocára aztán egy nagy művelet keretében lecsapott a spanyol igazságszolgáltatás,

és sikkasztásért, pénzmosásért és vesztegetésért 50 év börtönre, valamint 233 millió eurós (80 milliárd forintnál is több) vagyonelkobzásra ítélték.

Ennek folyamán került a szálloda az államhoz, ami a BDPST-nek adta el. A lap arról ír, jó üzlet köttethetett, hisz lementek az ingatlanárak Spanyolországban a járvány miatt. Tiborczék valóban terveznek még befektetéseket az országban. Arról is ír a lap, hogy Marbellát megkedvelte a NER, az éttermes Zsidai Roynak is van már három vendéglője a városban. Marbella zűrös múltjáról és jelenéről korábbi cikkünkben írtunk.

Kapcsolódó
„Ha valamivel próbálkozol, megölünk” – így élnek a marokkói hasiskirályok, nápolyi bérgyilkosok, albán verőemberek a turistaparadicsomban

Egy andalúziai tengerparti üdülőhely vált a nemzetközi drogmaffia központjává. Ez a Marbella nem az utazási irodák brosúráiból ismert Marbella.

(Kiemelt képünkön öltönyben, bilincsben látható Roca.)

The post Elítélt sikkasztó szállodáját szerezte meg Tiborcz cége first appeared on 24.hu.

Related posts

Karórával a stressz ellen: ez az igazi szabadság! (x)

MOCOHU

Magyarország megtámadta a Szovjetuniót

MOCOHU

Milyen napelemes rendszert válasszak?

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This