8.3 C
Budapest
March 28, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
lee jung-jaeMAGYARORSZÁGsquid gameSzórakozás

Squid Game lepukkant főhőse a valóságban egy jóképű szívtipró

Az egész világot letarolta a Netflix saját gyártású sorozata, a dél-koreai Squid Game, ami mindenhol vezeti a nézettségi listákat, és úton van afelé, hogy a Netflix valaha készült legsikeresebb sorozatává váljon. A kilencrészes minisorozatban szerencsétlen sorsú, adósságban úszó embereket követhetnek a nézők, akik egy halálos játékban versenyeznek egymással a hatalmas főnyereményért.

A főszerepet játszó Lee Jung-Jae egy sofőrként dolgozó egykori autógyári munkást alakít, aki az anyjával él, felesége elvált tőle, hatalmas adósságai vannak a bank és az uzsorások felé, idejét pedig a lóversenypályán tölti. És úgy is néz ki: felpuffadt arc, fáradt ráncok és a lepukkantság érzése. Minden, csak nem szép.

Bár Lee Dél-Koreában hírességnek számít, a 48 éves színész egészen mostanáig gyakorlatilag teljesen ismeretlen volt a nemzetközi közönség számára, és a Squid Game külföldi rajongóit nagy meglepetésként érte, hogy valójában hogyan is néz ki Lee.

A színészt ugyanis direkt elcsúfították a szerepre, és a valóságban egy jóképű szívtipró, aki minden, csak nem lepukkant.

Stringer / Imaginechina / via AFP Lee Jung-jae a 35. Blue Dragon Awards filmes díjátadón, 2014. december 17-én, Szöulban.

Kigyúrt modell, színész, üzletember

A Squid Game-ben eljátszott szerepe alapján nehezen lehet elvinni, de tehetős családba született Lee nem színészként, hanem divatmodellként kezdte karrierjét. A South China Morning Post cikke szerint egy kávézóban fedezték fel, ahol pincérként dolgozott.

1993-tól először televíziós sorozatokban, majd 1998-tól filmekben kezdett el játszani, és több sikere is volt a 2000-es évek elején, köztük díjakkal jutalmazott alkotások, és játszott kosztümös drámában, akciófilmekben és krimikben is. A Big Match című akciófilmben például így nézett ki:

Bár filmes karrierje a 2000-es évek végén kissé megbicsaklott, pár évvel később visszatért, és egyebek mellett szerepelt a második legtöbb bevételt hozó dél-koreai filmben is.

VALERY HACHE / AFP Lee Jung Jae és Jeon Do-yeoun dél-koreai színésznő a 2010-es Cannes-i filmfesztiválon.

De megélhetése miatt nem nagyon kellett aggódnia: egy sikeres étteremlánc tulajdonosa, több milliárd koreai vont érő ingatlannal rendelkezik és színésztársával és legjobb barátjával egy színészügynökséget is alapított.

JUNG YEON-JE / AFP Lee Jung-Jae az ötvenedik Dae Jong filmes díjátadón, 2013 november elsején, Szöulban.

Lee három évig járt az egyik legismertebb dél-koreai színésznővel, Kim Min-hee-val, mielőtt 2006-ban szakítottak. Lee 2015-ben vállalta nyilvánosan, hogy az egyik legnagyobb dél-koreai cég, a Daesang Group örökösével, Lim Se Ryunggal jár, aki korábban a Samsung alelnökének a felesége volt.

A színész egyébkén a Squid Game sikere után csinált hivatalos Instagram-oldalt magának, és pillanatok alatt egymillióan kezdték el követni.

The post Squid Game lepukkant főhőse a valóságban egy jóképű szívtipró first appeared on 24.hu.

Related posts

Így váltak bűnössé a felvidéki magyarok

MO.CO.HU

Bombaüzletet kötnek az NBA-ben, James Harden csapatot vált

MO.CO.HU

Videón a sarkvidék nappali éjszakája

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This