14.6 C
Budapest
March 29, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
afrikabiciklis mászáskilimandzsáróMAGYARORSZÁGNagyvilág

Biciklivel megy neki az 5900 méteres Kilimandzsárónak egy magyar extrém mászó

Az Indiai-óceán partjától indulva kerékpárral közelíti meg Afrika legmagasabb pontját, az 5895 méter magas Kilimandzsáró csúcsát Zichó Viktor a Kalifa Kilimandzsáró Bikepacking keretében.

A magyar sportember a terv szerint mintegy 4900 méterig juthat fel két keréken, majd az utolsó 1000 méteres szakaszon részben tolva, részben a hátán cipelve viszi fel kerékpárját a csúcsig – közölte az MTI.

Az extrém kerékpáros-mászó expedíció legveszélyesebb szakasza innen következik, hiszen Zichó Viktor célja, hogy két keréken guruljon le a csúcsról, durva, magashegyi terepen.

Az India-óceán partjától Kenyán és Tanzánián keresztül vezet a Kalifa Kilimandzsáró Bikepacking útja, amelynek során a csúcsig mintegy 350 kilométert és csaknem 7500 méternyi szintemelkedést kell leküzdenie a magyar extrém sportolónak.

A kerékpározás és az egészséges életmód népszerűsítése mellett az expedíció célja a híres magyar Afrika-kutató, vadász, Kittenberger Kálmán előtti tisztelgés, születésének 140. évfordulója alkalmából. Az út során Zichó Viktor több, Kittenberger Kálmán által is meglátogatott helyszínt érint, a csúcson pedig elhelyez egy nemzeti színű szalagot a magyar vadász-író emlékére.

Zichó Viktor szeptember 23-án indult el Svájcba mászótársával, Győrffy Ákossal együtt. Az expedíció eredetileg október másodikán indult volna, azonban a kenyai vízum kiadása körüli bonyodalmak voltak, aki így a tervek szerint október 12-én érhet fel a Kilimandzsáró csúcsára.

Fotó: Facebook.com

The post Biciklivel megy neki az 5900 méteres Kilimandzsárónak egy magyar extrém mászó first appeared on 24.hu.

Related posts

A Twitter törölte Kína nagykövetének posztját, amelyben a kényszerabortuszokat mosdatta

MO.CO.HU

A nap legfontosabb hírei -2021.05.21.

MO.CO.HU

Novák Katalin Orbán Viktorról: Egyenrangú, korrekt viszonyunk van

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This