18.3 C
Budapest
March 28, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
digiinternetMAGYARORSZÁGTechtelekomtelenor

Facebook leállás: a hazai netszolgáltatókra is panaszkodnak a netezők

Miközben órák óta áll a Facebook, az Instagram, a WhatsApp, addig úgy tűnik, hogy a hazai internetszolgáltatókra is panaszkodnak a felhasználók. Úgy tűnik, a két dolog összefügg.

Olvasónk hívta fel rá a figyelmet, hogy a Telekom 1414-es számát tárcsázva a robotügyintéző a hívások megnövekedett forgalmát említi (mi is ezt hallottuk), a Downdetector alapján pedig a Vodafone, a DIGI, a Telenor és a Telekom szolgáltatásaival kapcsolatban is megnőttek a hibabejelentések az utóbbi pár órában. A grafikonok arról árulkodnak, hogy este fél kilenc tájékán. A Telenor adatlapján legtöbben a mobilinternetre panaszkodnak. A Digi adatlapjára egyelőre nem érkezett tartalmasabb hozzászólás, de a grafikon kiugrása jól kivehető. A Vodafone-nál is annyit jelentettek legtöbben, hogy hol van, hol nincs internet, ugyanez a helyzet a Telekomnál is.

Érdemes hozzátenni, hogy jó eséllyel egyelőre nem a fél internet leállásáról van szó, hanem arról, hogy mivel sokan nem tudják használni a leállt közösségi applikációkat, rögtön gondolhatnak a szolgáltatójukra, mint ludasra.

Ahogy Szöllősi Gábor IT-szakértő elmondta nekünk, egy másik magyarázat is van: egy csomó alkalmazás, weboldal használ Facebook- azonosítást, ami miatt egyéb szolgáltatások is akadozhatnak, főleg ha rosszul vannak kezelve a beágyazott kódok – elég csak arra gondolni, hány weboldalon látunk beágyazva Like gombot. Mivel a böngésző ennek lekérésére vár, előfordulhat, hogy egy adott oldal sem tud betölteni.

Ezért lehet az, hogy valamilyen oldalt, alkalmazást megnyitunk (és ami nem a Facebooké), az sem tölt be.

Dömös Zsuzsanna további cikkei
  • Zuckerberg vagyonát is rosszul érinti a Facebook nagy leállása
  • Ez áll a nagy Facebook leállás hátterében
  • Facebook leállás: egy másik appot ajánl az egykori CIA-s hírszerző

The post Facebook leállás: a hazai netszolgáltatókra is panaszkodnak a netezők first appeared on 24.hu.

Related posts

Rossz kezdés után nyert a Fradi a kézi-BL-ben

MO.CO.HU

Donald Trump ügyvédje is koronavírusos

MO.CO.HU

Itt a lakásfelújítás ideje, de nem tudod, milyen munkával kezdj? Ez az iránytű neked készült

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This