7 C
Budapest
April 24, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
bloggercsen csiu-sikoronavírusMAGYARORSZÁGTudományvuhan

Bő másfél év után életjelet adott a vuhani járvány első napjait dokumentáló kínai blogger

2020 februárjában tűnt el (a nyilvánosság elől) Csen Csiu-si blogger azután, hogy két hétig tudósított Vuhanból, ahol a koronavírus-járvány kirobbant, vette észre a Wall Street Journal hírét a 444.hu. A kezdeti időt bemutató videóit sokan nézték, emiatt a hírhedten szigorú kínai hatóságok is felfigyeltek rá, és vesztegzár alá vették – igaz, családja azt állítja, egyáltalán nem mutatta a fertőzés tüneteit. Azóta nem lehetett hallani róla, végül szeptember utolsó napján felbukkant egy ismerőse élő YouTube-os bejelentkezésének hátterében. A 444 azt írja, a WSJ beszámolója szerint azóta levelet is írt, amiben többi között az állt:

Az elmúlt egy év nyolc hónapban sok mindent megéltem. Van, amiről beszélhetek, van amiről nem, remélem megértik.

A lap felhívja a figyelmet arra is, hogy a járvány kezdetén a kínai cenzúra igyekezett megszűrni a vuhani beszámolókat. Csiu-si videói kuriózumnak számítottak, mert képet kaphattunk arról, mi történik a Magyarország lakosságánál népesebb, vesztegzár alá vont városban. Csen olyanokkal beszélt, akik családtagjaikat vesztették el a járványban, illetve bemutatta azt is, hogy a hatóságok zaklatják a történtekről beszámoló bloggereket.

The post Bő másfél év után életjelet adott a vuhani járvány első napjait dokumentáló kínai blogger first appeared on 24.hu.

Related posts

Az MSZP felfüggeszti Molnár Gyula párttagságát

MOCOHU

Spanyolországban nagyon megugrott az új esetek száma

MOCOHU

Egyesíteni tervezik légi véderejüket az észak-európai államok

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This