14.8 C
Budapest
April 27, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
fehéroroszországkomszomolszkaja pravdaletiltásMAGYARORSZÁGNagyvilágoroszország

Fehéroroszország olyat lépett, hogy már Putyin félti a sajtószabadságot

Az orosz elnök szóvivője pénteken bejelentette, hogy a Kreml elítéli Fehéroroszország döntését, amellyel letiltotta a hozzáférést egy orosz újság, a Komszomolszkaya Pravda weboldalához.

A TASZSZ orosz hírügynökség szerint Dmitrij Peszkov szóvivő bejelentette: Minszk döntése sérti a sajtószabadságot. Vlagyimir Putyin szóvivője szerint a Kreml határozottan ellenzi a fehérorosz kormány lépését.

Ezzel határozottan nem értünk egyet. Számítunk arra, hogy a fehérorosz fél kedvező környezetet teremt az orosz média működéséhez

– hangsúlyozta Peskov.

Aljakszandr Lukasenka kormánya szerdán leállította a Komsomolskaya Pravda (KP) elérését. A belarusz információs minisztérium szerint azért hozták a döntést, mert a lap olyan információkat tett közzé, amelyek „veszélyt jelenthetnek a fehérorosz nemzetbiztonságra”. A KP vezetősége erre kifejezte készségét „az állami szervek által jelzett jogsértések megszüntetésére”.

A lap pozíciójára jellemző, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök három éve épp a Komszomolszkaja Pravda napilap moszkvai szerkesztőségében rendezett eseményet találkozott az orosz újságok és hírügynökségek vezetőivel.

The post Fehéroroszország olyat lépett, hogy már Putyin félti a sajtószabadságot first appeared on 24.hu.

Related posts

187 áldozatot követelt a koronavírus az elmúlt 24 órában

MOCOHU

Sós Csaba Kós Hubertről: Hiú ábránd, ha valaki azt hiszi, feladta a vegyesúszást

MOCOHU

Amy Schumer bocsánatot kért, amiért Hilaria Baldwin szülés utáni testével viccelt

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This