6.5 C
Budapest
April 18, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
andrej babisMAGYARORSZÁGNagyvilágorbán viktorsajtószabadságsajtótájékoztatótüntetésústí nad labem

Csak a baráti sajtó jutott be Orbán és Babis tájékoztatójára

Andrej Babis és Orbán Viktor Ústí nad Labemben tartott szerdai sajtótájékoztatójára megtiltották a belépést a francia Le Monde, a német Die Zeit, a brit The Guardian és egy cseh hírportál képviselőinek – közölte a szlovák állami hírügynökség alapján a Bumm.sk.

A TASR a cseh Forum24 hírportál alapján írt erről, de ezt Jean-Baptiste (JB) Chastand, a Le Monde közép-európai tudósítója is megerősítette. A Twitteren erről egy fotót mellékelt és úgy fogalmazott, a külföldi és a kritikus hangvételű cseh sajtó képviselőit „nem fogadták”.

 

A Forum24 szerint a sajtótékoztatón azok nem vehettek részt, akik  kellemetlen kérdéseket tehettek volna fel, csak azok a „baráti  újságírók” lehettek ott, akik a két politikus elképzelései szerint végzik munkájukat.

A portál szerint a cseh kormányfő közvetlenül a választások előtt azért hívta meg Orbán Viktort, hogy megmutassa, van még valaki Európában, aki nem az uniós pénzek lenyúlásáról beszél vele. Andrej Babis terve vélhetően az volt, hogy bölcs államférfiként pózolnak és úgy  beszélnek, mint akik megoldanak valamit Európában.

Kapcsolódó
Orbán: Közép-Európa az EU gazdaságának lokomotívja

Csehországban mondott beszédet a miniszterelnök.

A portál szerint ez kudarcot vallott, ahol megjelentek, mindig voltak ellenzők, tüntetők, akik keményen kritizálták mindkét politikust. A sajtótájékoztatónak helyet adó színház épülete előtt is mintegy 200 tüntető gyűlt össze olyan transzparensekkel, amelyekre azt írták: „Diktátorok találkozója”, illetve „Európa és az euró a jövő. Nem Babiš!”.

Kapcsolódó
Tüntetők fogadták Orbán Viktort Prágában

A kormányfő saját Facebook-oldalán is beszámolt a cseh útról. Ott nincsenek demonstrálók. 

The post Csak a baráti sajtó jutott be Orbán és Babis tájékoztatójára first appeared on 24.hu.

Related posts

A nap legfontosabb hírei – 2021. 08. 08.

MOCOHU

A nap legfontosabb hírei – 2021.08.06.

MOCOHU

Letiltották Fehéroroszország legnépszerűbb független híroldalát

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This