37.5 C
Budapest
May 26, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföld bűnügy dombrádi emberölés ítélet MAGYARORSZÁG várandósság

16 év fegyházat kapott a várandós párját agyonverő dombrádi férfi

Tizenhat év fegyházra és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a Nyíregyházi Törvényszék különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt azt a férfit, aki tavaly nyáron agyonverte a várandós élettársát Dombrádon. A bíróság elrendelte a férfi korábbi elítéléséből származó 1 év 7 hónap börtönbüntetés végrehajtását is.

Az ítéleti tényállás szerint L. Csaba az esti órákban veszekedni kezdett élettársával dombrádi lakóházukban. Ennek során többször is arcon ütötte, s megragadta a nyakát. Az ütésektől földre zuhant nőre rátérdelt, rátaposott és többször is megrúgta őt. A sérülések miatt az asszony már nem tudott beszélni, és a férfi által okozott 40-50 ütéstől életveszélyes állapotba került.

A férfi másnap délután látta, hogy élettársa még mindig eszméletlen, ezért segítséget kért egyik ismerősétől, odaadta neki a lakáskulcsát, ő pedig elmenekült. A helyszínre érkező ismerős azonnal megkezdte az ágyon talált asszony újraélesztését. Ezt követően értesítette a mentőket, azonban ők már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A férfit a rendőrség  június 7-én egy dombrádi ingatlanban fogta el és vette őrizetbe. A férfi már az elfogása után beismerte a bűncselekményt, a megölt kismama testvére ezt úgy kommentálta, hogy sokkal jobb, hogy nem ők kapták el L. Csabát.

A férfi korábban 1 év 7 hónap börtön kapott lopásét, melynek végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette. Tekintettel arra, hogy L. Csaba a próbaidő alatt újabb bűncselekményt követett el, a bíróság elrendelte a korábbi büntetése végrehajtását is. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosabb büntetésért, a vádlott és védője pedig eltérő minősítés megállapítása, és enyhítés miatt jelentetek be fellebbezést.

Kapcsolódó
“Sokkal jobb, hogy nem mi kaptuk el Csabát” – mondta a Dombrádon megölt kismama testvére

Egy éven belül a mások gyermekét veszítette el a megölt lány édesanyja.

The post 16 év fegyházat kapott a várandós párját agyonverő dombrádi férfi first appeared on 24.hu.

Related posts

Zelenszkij: puccsra készülnek Ukrajnában december elején

MO.CO.HU

Dr. George Tilesch: A mesterséges intelligencia messze túlmutat a technológia határain

MO.CO.HU

„Hogy magyaráznám meg annak a gyereknek, hogy az apja megerőszakolta az anyját?” – nagy vihart kavart a texasi abortusztörvény

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status