14.6 C
Budapest
March 29, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
börtönlázadásbűnügyecuadorhalottakMAGYARORSZÁGNagyvilág

Ecuadori börtönháború: már több mint száz halott

A hatóságok újabb holttesteket találtak, így száz fölé emelkedett az ecuadori Guayaquil kikötőváros börtönében az áldozatok száma. Ezt a dél-amerikai ország büntetés-végrehajtási hatósága Twitter-üzenetben tudatta. Az összecsapásokban 52-en sebesültek meg.  A korábbi beszámolók 30 halálos áldozatról szóltak, köztük több lefejezett rabról, emlékeztetett az MTI.

A hatóságok szerint a lőfegyverekkel, késekkel és robbantásokkal megvívott összecsapást a börtönben működő két banda, a Los Lobos és a Los Choneros vitája robbantotta ki. A rendőrség és a hadsereg bevetési egységeinek több mint öt órába telt, amíg visszaszerezték az ellenőrzést a börtönben, ahol néhány fegyvert is találtak.

Fausto Buenano rendőrparancsnok azt mondta, még tart a börtön csatornahálózatában talált holttestek azonosítása. Páncélozott járművek, katonák, mentősök és a rabok hozzátartozói gyűltek össze a fegyintézet előtt (kiemelt kép), utóbbiak arra várva, hogy hírt kapjanak szeretteikről.

Mario Pazmino ezredes, az ecuadori katonai hírszerzés volt igazgatója azt mondta, a véres ütközet arra utal, hogy a nemzetközi szervezett bűnözés megjelent az ecuadori börtönökben, a helyi bandákat mexikói kartellek mozgatják.

Guillermo Lasso elnök júliusban rendkívüli állapotot rendelt el az ecuadori börtönökben, mert addigra már több mint száz rab halt meg az összecsapásokban. Az államfő augusztusban azt ígérte, hogy kormánya több forrást biztosít a túlzsúfolt börtönök fejlesztésére, újabb részlegek építésére, új biztonsági berendezések felszerelésére.

The post Ecuadori börtönháború: már több mint száz halott first appeared on 24.hu.

Related posts

Újra együtt: nézőtéren és otthonról (X)

MO.CO.HU

Még a jövő héten is kitart a nyár

MO.CO.HU

A fociultrának is van szíve, de ha cigánylányért dobog, abból baj lehet

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This