37.5 C
Budapest
May 24, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
daniele obono franciaország karikatúra MAGYARORSZÁG Nagyvilág pénzbüntetés rabszolga

Láncra vert rabszolgaként ábrázolták a fekete képviselőnőt, pénzbüntetés lett az ára

Rasszista sértés miatt elítélték a Valeurs Actuelles című ultrakonzervatív francia hetilapot szerdán Párizsban, amiért 2020. augusztusában rabszolgaként ábrázolt egy fekete bőrű képviselőnőt.

A lapigazgató Erik Monjaloust, a szerkesztőségvezető Geoffroy Lejeunet és a cikket szerző Laurent Jullient 1500 eurós pénzbírságra ítélte a bíróság, valamint ötezer eurós kártérítés megfizetésére kötelezte a sértett számára.

A hetilap egy hétoldalas szöveget közölt, amelyben a lap magyarázata szerint Daniele Obono radikális baloldali képviselőnő megtapasztalja az afrikaiak
felelősségét a rabszolgaság borzalmaiban.

A cikket illusztráló rajzokon a fekete bőrű párizsi politikust láncra vert rabszolgaként ábrázolják.

A lap azt állította, hogy egy olyan politikai fikcióról van szó, amely arra kívánta ráirányítani a figyelmet, hogy az afrikaiak milyen módon vettek részt a 18. században a rabszolgaság megszervezésében.

A Valeurs Actuelles 2020 nyarán olyan politikai fikciós sorozatot közölt, amelyben kortárs francia közéleti személyiségeket egy adott történelmi múltba helyeztek. Francois Fillon volt jobboldali miniszterelnököt, aki a 2017-es elnökválasztáson egy sikkasztási ügy kirobbanása miatt maradt alul, a forradalmi törvényszék elé képzelte a szerző, míg Eric Zemmour jobboldali politikai újságíró Napóleon tanácsadójaként tűnt fel a waterlooi csatában.

A Daniele Obonoról szóló történetben a politikus a 18. században „az ősi kontinensen” jelent meg, ahol az őt befogadó törzs eladta rabszolga-kereskedőknek, akik maguk is afrikaiak voltak. A történet végén a fekete politikus egy francia misszionáriusnak köszönhetően menekül meg a halál elöl.

A publikációt elítélte a teljes francia politikai elit, Emmanuel Macron államfő személyesen hívta fel Obonót, hogy támogatásáról biztosítsa, és jelezte, hogy a rasszizmus minden formáját határozottan elítéli.

A június végi meghallgatásukon a lap munkatársai elmondták, arra kívánták ráirányítani a figyelmet a politikai szatírában, hogy a radikális baloldali párt, amelyhez a képviselőnő tartozik, tagadja az afrikaiak által az afrikaiakkal szemben gyakorolt rabszolgatartást, és sajnálatukat fejezték ki amiatt, hogy az írás vita tárgya lett.

The post Láncra vert rabszolgaként ábrázolták a fekete képviselőnőt, pénzbüntetés lett az ára first appeared on 24.hu.

Related posts

Egy éve ilyenkor: Jason Derulo átlagon felüli pénisze miatt magyarázkodott

MO.CO.HU

Villámcsapás miatt kigyulladt egy régi hotelépület Kőszegen

MO.CO.HU

Levontak a dolgozók béréből a munkaidőkeret miatt, a tiltakozás hatására meggondolták magukat

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status