13.2 C
Budapest
April 25, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
csirke nuggetscsirkefalatokdr ranj singhÉlet-StílusételfóbiaMAGYARORSZÁG

Heti száz csirkefalaton él a brit tinédzser

David, a Darlingtonban élő 18 éves fiatal régóta retteg bizonyos ételektől. Leginkább az egyes élelmiszerek állaga borítja ki: a pépes, puha ételektől – mint például a krumplipüré – szó szerint rosszul lesz. Zöldséget gyerekkora óta nem fogyasztott.

A tinédzser a brit W tévécsatorna ételfóbiásokat bemutató műsora, az Extreme Food Phobics legújabb adásában meséli el a történetét.

David „diétája” a fentebb részletezett okok miatt nagyon kevés ételre korlátozódik:

saját bevallása szerint leginkább csirkefalatot fogyaszt, heti szinten nagyjából 100 nuggetset gyűr le.

A műsorvezető, Dr. Ranj Singh (ő látható a lenti képen) óva intette a fura étrendtől: a táplálkozási szakértő azt mondja, a fiúnak a rengeteg telített zsír bevitele nem csak a kóros elhízástól kell tartania, de az azzal összefüggő egészségügyi panaszokat, szív – és érrendszeri betegségeket sem fogja tudni elkerülni.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

W Channel ? (@wtvchannel) által megosztott bejegyzés

A Daily Mail cikkéből az adás műsorba kerülése előtt kiderül sok minden David állapotáról. A fiú azt mondja, nem csodálkozik, ha valaki röhejesnek gondolja az étrendjét, de valahol mélyen az agyában gyökerezik ez a dolog, és nem tud rajta változtatni – ezért is jött el a műsorba.

Mivel öt testvére van, attól tart, hogy bizarr étkezési szokását esetleg valamelyikük átveszi tőle – egyikük már kezd is rászokni az egészségtelen ételekre. Davidnek saját hűtője van otthon, magának készíti a főtt ételeket, míg anyja a többi testvérére főz.

A lap szerint a műsorban már látható is a fiatal eredményes kezelése: először egy ételfóbiával foglalkozó szakember bevitte őt egy krumplival teli szobába, ahol Davidnek le kellett ülnie egy lefedett tál krumplipüré elé. Émelygés és szorongás jött rá az étel láttán. Hipnózis is a terápia része volt – a kezelés után a fiú arról számolt be, hogy sokkal jobban érzi magát; a műsor végén meg már közölte a biztató eredményeket: most már mindent megkóstol – legfeljebb úgy dönt, hogy legközelebb nem eszi meg, ami nem ízlett.

The post Heti száz csirkefalaton él a brit tinédzser first appeared on 24.hu.

Related posts

225-en haltak meg a kazahsztáni tüntetések és zavargások során

MOCOHU

Egyre fenyegetőbb a légi parádé Tajvannál, Kína mintha invázióra készülne

MOCOHU

Brutális csoportba került a női kéziválogatott az olimpián

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This