7.2 C
Budapest
April 16, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldépítkezéskormányrendeletkovács katalin nemzeti kajak-kenu sportakadémiaMAGYARORSZÁGoték

Az előírtnál kevesebb wc és parkoló is elég lesz a kajak-kenu sportakadémián

A kormány olyan egyedi szabályokat állapított meg a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Sportakadémia megépítéséhez, amelyek során nem kell figyelembe venni az országos településrendezési és építési követelményekről szóló jogszabályt (OTÉK) – vette észre a Hvg.hu.

A kedd este a Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint a kijelölt telkeken az OTÉK-ban előírt számú autóbusz- és személyautó-parkolóhelynek elég a 30 százalékát megépíteni, a kerékpártárolót pedig a jogszabálytól eltérően mellőzhetik. A Hvg.hu cikke szerint a buszoknál például ez azt jelenti, hogy ha egy épületbe 1200 látogatót várnak, ott a hat helyett két parkolóhely is elég, de az is csak akkor, ha az 1,8-et (hatnak a 30 százalékát) felfelé kerekítik.

A rendelet kitér arra is, hogy a sportakadémiához tartozó létesítményekben „200 főig 15 fő részére legalább egy közös, 10 fő létszám felett nemek szerint külön illemhelyet kell létesíteni, oly módon, hogy minden megkezdett 25 fő női létszám részére legalább 1 WC-fülke, 40 fő férfi létszám részére legalább 1 WC-fülke”. Ez látványosan kevesebb, mint az OTÉK-ban előírt 15 fő női létszám esetén legalább 1 WC-fülke, illetve 40 fő férfi létszám esetén legalább 1 WC-fülke és 1 piszoár, vagy 2 WC-fülke.

A Velencei-tónál létesülő kajak-kenu sportakadémiát a győri West Hungária Bau Kft. (WHB) építi fel, amelynek tulajdonosa Paár Attila, aki Tiborcz István, a kormányfő vejének üzlettársaként lett ismert.

The post Az előírtnál kevesebb wc és parkoló is elég lesz a kajak-kenu sportakadémián first appeared on 24.hu.

Related posts

Végleg távozik a hatalomból Castro

MOCOHU

Letartóztatták a hírhedt Pesti úti ámokfutót

MOCOHU

Van, ahol a tüsszentés szerencsét hoz!

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This