37.5 C
Budapest
May 29, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
drog glastonbury fesztivál kábítószer MAGYARORSZÁG Szórakozás

Veszélyesen sok a drog a híres brit fesztivál melletti folyóban, a sok szabadban vizelés miatt

Olyan sok fesztiválozó vizelt a szabadban az angliai Glastonbury fesztiválon, hogy egy közeli folyóban veszélyes mennyiségben nőt a MDMA és a kokain mennyissége, derült ki egy környezetvédelmi kutatás frissen nyilvánosságra hozott eredményeiből – írta a BBC.

A brit közszolgálati adó cikke szerint a kutatók a 2019-es fesztivál előtt és után is méréseket végeztek a Whitelake folyóban, amiben az eredmények szerint megnégyszereződött az ecstasy hatóanyagának számító MDMA mennyisége.

A kutatók attól tartanak, hogy a fesztivál alatt a folyóba került nagy mennyiségű kábítószernek már komoly természetkárosító hatása van, és különösen a veszélyeztetett fajnak számító európai angolnák életciklusra jelent veszélyt.

Egy kutató a BBC-nek kijelentette:

Minden zenei fesztiválon történik illegális drogszennyezés a szabadban történő vizelések miatt. A Glastonbury fesztivál azonban sajnos közel van egy folyóhoz, és a fesztiválozók által kiengedett drogokat nem tudja átmosni a talaj, mielőtt bekerülnek az édesvízhálózatba.

A fesztiválszervezők szóvivője a kutatás kapcsán közölte, hogy igyekeznek eltéríteni a fesztiválozókat a nyilvános vizeléstől, és a környezetvédelmi hatóságokkal együttműködve mindent megtesznek a természet védelmére.

The post Veszélyesen sok a drog a híres brit fesztivál melletti folyóban, a sok szabadban vizelés miatt first appeared on 24.hu.

Related posts

A világ egyik legnagyobb úszó napelemfarmját hozták létre Szingapúrban

MO.CO.HU

Két holland miniszter is lemondott a kudarcos afgán evakuálási kísérletek miatt

MO.CO.HU

Survivor: ezért tilos napszemüveget viselniük az operatőröknek

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status