18.3 C
Budapest
March 28, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldfrekvenciaítéletklubrádiókúriaMAGYARORSZÁG

A Kúrián is elvesztette a pert a Klubrádió a Médiatanáccsal szemben

A Fővárosi Törvényszék korábbi ítéletét helyben hagyva a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa javára ítélt a Klubrádióval szemben kedden a Kúria – közölte honlapján a rádió.

A Klubrádió azért fordult a bírósághoz, mert álláspontja szerint a Médiatanács álindokokkal, jogsértő módon zárta ki a 92.9-es frekvencia használatára kiírt pályázatból, így nem sokkal a döntés után az egyik utolsó kormánykritikus rádió sem használhatta tovább az egyetlen frekvenciáját. A Fővárosi Törvényszék februárban utasította el a rádió keresetét az adó frekvenciajogosultsága ügyében indított bírósági perben. Stock Richárd vezérigazgató már akkor jelezte, hogy akár az Európai Unió Bíróságáig is elviszik az ügyet, ha szükséges.

A Klubrádió azt írta, a három tagú bírói tanács tagja volt Varga Zs. András, a Kúria elnöke is, akit a parlament tavaly nevezett ki annak ellenére, hogy korábban nem volt ítélkezési gyakorlata.

Arató András, a rádió többségi tulajdonosa a tárgyalás után azt mondta, nem várt más döntést,

Varga Zs. András végrehajtotta azt a párthatározatot, melynek célja a Klubrádió elhallgattatása. A frekvenciát elvették, de a rádió továbbra is működik az interneten a hallgatók jóvoltából. A kúriai abszurd ítélet megerősítette azt, mekkora szükség van a Klubrádió működésére.

Arató szerint belátható időn belül – legalábbis egy lehetséges rendszerváltásig – a Klubrádiónak nem lesz földi frekvenciája, de a rádió online hallgatható most is – tette hozzá.

Kapcsolódó
Rosszul érezném magam, ha Orbán Viktor szeretne

Ott voltunk a Klubrádió éjféli lekapcsolásakor.

The post A Kúrián is elvesztette a pert a Klubrádió a Médiatanáccsal szemben first appeared on 24.hu.

Related posts

Az Alibaba főnöke bírálta Kínát: dermesztő bírságot kapott a cége

MO.CO.HU

Kiszélesítik a Szuezi-csatornát az Ever Given-káosz miatt

MO.CO.HU

Lopott, csalt, törött üveggel támadt egy trafikosra a milliókat eljátszó ügyvezető, hét és fél évet kapott

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This