37.5 C
Budapest
May 21, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
betétbiztosítás MAGYARORSZÁG revolut revolut bank Tech váltás

Itthon is elindult a Revolut Bank, ami már betétbiztosítást is kínál

A Revolut Magyarországon is elkezdte használni európai banki engedélyét, tehát minden magyarországi ügyfél ingyen átválthat a Revolut Bank szolgáltatásra, ami már az EU-ban kötelező betétbiztosítási rendszerrel garantálja a betétek biztonságát, 100 000 euróig (~36 millió forint).

Váltás esetén az új Revolut Bank-számla probléma nélkül együttműködik a meglévő Revolut Payments-számlával, így minden korábbi funkció változatlanul használható marad. A jelenleg használt Revolut Payments-számla minden esetben változatlanul megmarad, de a rendszer a pénzt automatikusan átutalja a Revolut Bank-számlára, ahol a már említett betétbiztosítási rendszer védi, ugyanakkor azt tudni kell, hogy ez a számla kamatot nem termelő látra szóló betét.

Ezt a bannert kell keresni a Revolut alkalmazásban.

Az átállás elméletileg mindössze pár percet vesz igénybe, és a jövőben lehetőség lesz előfizetni a Revolut Bank különböző – egyelőre itthon még nem elérhető – szolgáltatásaira.

A Revolut az alapítása óta csaknem egymilliárd dollárnyi befektetést gyűjtött, értékét legutóbb 33 milliárd dollárra becsülték. Alig öt év alatt a szolgáltatás több mint 16 millió ügyfélre tett szert, majd 2020-ban Lengyelországban és Litvániában is elindította saját bankját, és mindkét országban hiteltermékeket kezdett kínálni. A megszerzett banki engedélye lehetővé teszi a Revolut Bank számára, hogy korlátozott banki szolgáltatásokat nyújtson a Revolut alkalmazáson keresztül, más, a Revolut-csoport által kínált pénzügyi szolgáltatással és termékkel együtt.

Itthon már mint 500 ezer ügyfél használja a Revolut szolgáltatásait, és Magyarország a világ 14. országa, ahol a társaság elérhetővé tette a Revolut Bank szolgáltatást.

A Revoluttal pontosan látható, hogy mennyi pénz ment el havonta olyan dolgokra, mint például az éttermi fogyasztás, vagy a bevásárlás. Beállítható havi kiadási költségkeret ezekhez a kategóriákhoz, a szolgáltatás alkalmazásában egységes felületen kezelhetők az előfizetéses szolgáltatások díjai, azonnal küldhető és kérhető pénz a barátoktól, a kártyás fizetések összegének felkerekítésével pedig pénzt tehető félre apránként. A Revolut ügyfelek emellett rejtett díjak nélkül is globálisan költhetnek és utalhatnak pénzt, az alkalmazásban 30 pénznemet tarthatnak és válthatnak, valamint azonnal pénzt küldhetnek barátaiknak és családtagjaiknak.

Birkás Péter további cikkei
  • Videón, ahogy egy holló szabotálja a Google drónját
  • Már idén láthatjuk a Tiger King folytatását
  • Már be is jelentették a Vaják harmadik évadát

The post Itthon is elindult a Revolut Bank, ami már betétbiztosítást is kínál first appeared on 24.hu.

Related posts

Miamiban jól mutatkozott be az új fejlesztésű Mercedes

MO.CO.HU

Gattyán: 10 millióan nem költözhetnek el

MO.CO.HU

Pár napig még fagyra kelünk

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status